Η Άννα Κονοβέση μας μαθαίνει την τεχνική του Bowtech - 4moms

Η Άννα Κονοβέση μας μαθαίνει την τεχνική του Bowtech

 
Η Άννα Κονοβέση εργαζόταν ως μαία όταν αποφάσισε να σταματήσει τη δουλειά της και να ασχοληθεί με τις ολιστικές θεραπείες. Από το 2002 εκπαιδεύεται σε πιο εναλλακτικές μεθόδους για να θεραπεύει τον πόνο.
 
Είναι μητέρα δυο μικρών παιδιών και λατρεύει το Bowtech!
 
Τι είναι το Bowtech θα μου πείτε;
 
Είναι ο μαγικός τρόπος της Άννα και μου τη σύστησαν ως την καλύτερη θεραπεύτρια σε κάθε είδους πόνο και ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να τη γνωρίσω!!
 
Την επισκέφτηκα και κάναμε μια πολύ ωραία κουβέντα για το 4moms.gr.
 
  1. Τι είναι το Bowtech;

Η τεχνική Bowtech ή μέθοδος Bowen είναι ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας του σώματος. Εργαζόμαστε στην περιτονία, τον συνδετικό ιστό, τους μυς και τα νεύρα/ Η τεχνική Bowtech ασχολείται με όλο το σώμα, αποκαθιστώντας την ισορροπία μέσω του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος το οποίο ελέγχει πάνω από το 80% των λειτουργιών του σώματος. Βασικό πλεονέκτημα είναι η ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, στο οποίο οφείλεται και η χαλάρωση που νιώθει ο δέκτης κατά την συνεδρία. Το Bowtech ιδιαίτερα αποτελεσματική παρά την απλότητά του, καθώς επιτυγχάνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με την μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα (απλότητα όσον αφορά το τι αισθάνεται ο δέκτης, η τεχνική είναι ιδιαίτερα λεπτομερής και χρειάζεται τελειότητα και καλή εκπαίδευση όσον αφορά τον θεραπευτή).

  1. Είναι επίπονη τεχνική;

Καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα…. Ο θεραπευόμενος μπορεί ακόμα και να κοιμηθεί κατά την διάρκεια της συνεδρίας. Αυτό είναι βέβαια και ένας λόγος που μερικοί διστάζουν να δοκιμάσουν την τεχνική παρόλο που μαθαίνουν για τα αποτελέσματα της … έχουν μάθει οι χειροπρακτικές τεχνικές να τους πονούν και δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι μια ευχάριστη και ανώδυνη τεχνική μπορεί να τους βοηθήσει αποτελεσματικά να απαλλαγούν από το πρόβλημά τους ή να βρουν ανακούφιση.

  1. Πόση ώρα είναι η συνεδρία και πόσες χρειάζονται για την θεραπεία ενός προβλήματος υγείας;

Θεραπεία ή βελτίωση της κατάστασης και ποιότητα ζωής … το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το είδος του προβλήματος, η ηλικία και κατάσταση του δέκτη, το ποσοστό συμμετοχής του κλπ.

Η συνεδρία διαρκεί από 20’- 50’ συνήθως. Ο χρόνος εξαρτάται από το είδος του προβλήματος που βοηθάμε και η επιλογή των τεχνικών ανά συνεδρία. Ενας μέσος όρος είναι τα 40’ – 45’.

Πακέτο συνεδριών δεν υπάρχει αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνάμε τις 8 συνεδρίες. Στις χρόνιες παθήσεις όπως τα αυτοάνοσα νοσήματα, χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες.Τα αποτελέσματα όμως είναι εντυπωσιακά  από τις πρώτες συνεδρίες συνήθως.

  1. Είναι ακριβή η συνεδρία;
Ας μην ξεχνάμε ότι το bowtech δεν είναι απλά ένα μυοχαλαρωτικό μασάζ αλλά ένα δυναμικό σύστημα χειροθεραπείας με ικανοποιητικά αποτελέσματα σε πολλά προβλήματα υγείας… 

 

  1. Όπως; Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί;

Αν και είναι ευρέως γνωστή τεχνική για τα αποτελέσματα που έχει στο μυοσκελετικό σύστημα, η μέθοδος Bowtech μπορεί αν βοηθήσει σε μια πληθώρα προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων είναι:

Πόνοι της πλάτης και της μέσης

Χρόνιοι πόνοι γενικά

Προβλήματα με τον Αυχένα

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι

Ραιβόκρανο

Δυσκαμψία ώμου

Επικονδυλίτιδα

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Ισχιαλγία

Προβλήματα στα γόνατα

Αναπνευστικά προβλήματα (Άσθμα – Αλλεργική ρινίτιδα – ΧΑΠ)

Πεπτικές διαταραχές & Δυσκοιλιότητα

Προβλήματα στα νεφρά

Γυναικολογικές διαταραχές & Υπογονιμότητα

Κολικοί – Δυσκοιλιότητα

Υπερένταση μωρών και παιδιών – ΔΕΠΥ

Αθλητικοί τραυματισμοί

Κώφωση & Εμβοές

Ενεργοποίηση & αποτοξίνωση Λεμφικού Συστήματος

Συμπτώματα άγχους και έντασης (συναισθηματική απελευθέρωση)

Αποτoξίνωση από χρήση φαρμάκων (πχ χημειοθεραπείες, ορμονικές θεραπείες, IVF)

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κ.α.

Είναι σημαντικό να πούμε εδώ ότι η τεχνική είναι κατάλληλη ακόμα και για νεογέννητα και για εγκύους καθώς είναι μια εντελώς ασφαλής και ανώδυνη τεχνικη.

  1. Το Bowtech έχει σχέση με το Reiki;

Σαν τεχνική δεν έχει καμία σχέση. Το σύστημα θεραπείας προέρχεται καταρχήν από την Αυστραλία και ο ιδρυτής είναι ο Tom Bowen, Δεν δουλεύουμε σε ενεργειακό καθεαυτού επίπεδο αλλά σε σωματικό, σε μύες, τένοντες και περιτονία, στέλνοντας ερεθίσματα μέσω του νευρικού συστήματος.

  1. Μπορείτε να μας περιγράψετε λίγο την τεχνική;

Φυσικά! Ο δέκτης παραμένει ντυμένος καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίας και ξαπλωμένος στο κρεβάτι του μασάζ βιώνοντας μια απόλυτα χαλαρωτική αλλά και συνάμα θεραπευτική εμπειρία! Δεν χρησιμοποιούμε λάδια παρά μόνο τα χέρια μας. Οι κινήσεις είναι απαλές και δεν πρέπει να δημιουργούν πόνο. Ανάμεσα από τις κινήσεις γίνονται μικρά διαλείμματα 2’-3’ ώστε να δώσουμε τον χρόνο να περάσει το μήνυμα στο σώμα και να δούμε πως θα αντιδράσει. Να τονίσω όμως ότι το Bowtech δεν είναι μασάζ και δεν μοιάζει με καμία από τις γνωστές χειροπρακτικές μεθόδους.

Το πρώτο ραντεβού διαρκεί περισσότερη ώρα καθώς πρέπει να παρουμε και ένα ιστορικό. Ο χρόνος που αφιερώνουμε στο ιστορικό ποικίλει από θεραπευτή σε θεραπευτή. Εγώ συνήθως στο 1ο ραντεβού αφιερώνω 1,5 ώρα περίπου μαζί με την συνεδρία. Είμαι λίγο αναλυτική στην λήψη του ιστορικού καθώς το θεωρώ πολύ σημαντικό.

  1. Πως ασχοληθήκατε με το Bowtech; Ποιο ήταν το ερέθισμά σας;

Ασχολούμαι γενικά με τις συμπληρωματικές θεραπείες από το 2002 και έχω εκπαιδευτεί σε αρκετές από αυτές (Ανθοθεραπεία Dr. Bach, Αρωματοθεραπεία, Cupping Therapy κ.α.   ) όπου και τις συνδύαζα με την βασική επαγγελματική μου ιδιότητα ως Μαία. Όταν πριν από λίγα χρόνια αποφάσισα να αφήσω την Μαιευτική και να ασχοληθώ με την Ολιστική Θεραπευτική, ενας τομέας ο οποίος πάντα με μάγευε και τον εξερευνούσα, ήθελα να εκπαιδευτώ και σε κάτι χειροπρακτικό πλέον. Δοκίμασα την τεχνική πρώτα πάνω μου, υπέφερα για πρώτη φορά από έντονη αλλεργική ρινίτιδα για 2,5 μήνες. Έκανα μόνο 4 συνεδρίες και υποχώρησε κατά 90%. Την τεχνική βέβαια την ήξερα από 10ετίας καθώς μια ξαδέρφη μου είχε εκπαιδευτεί σε αυτήν και συχνά μου έλεγε για διάφορα περιστατικά που είχε βοηθήσει. Μετά την δική μου δοκιμή ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω και δεν το έχω μετανιώσει. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες κινήσεις που έχω κάνει το να εκπαιδευτώ στο Bowtech, όχι μόνο γιατί είναι μια αποτελεσματική τεχνική αλλά γιατί με ευχαριστεί πάρα πολύ να την εφαρμόζω

  1. Που μπορούμε να σας βρούμε;

Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί μου μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα μου

www.holisticlab.gr

www.facebook.com/holisticlab.annakonovesi

Άννα Κονοβέση

Μαία – Εκπαιδεύτρια Α΄ Βοηθειών
Ολιστική Θεραπεύτρια
 
Γανοθεραπεία / Μυκοθεραπεία
 
Γανοθεραπεία /  Μυκοθεραπεία
 
Πρώτες Βοήθειες
 
Tel: 211 4028135
Mobile: 697 2910407
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδηhttps://www.4moms.gr
Βλέπουμε τη ζωή με αισιοδοξία για να μαγνητίσουμε την ευτυχία.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα