Το σπίτι με παιδιά: Πώς να διατηρήσεις το design όταν παντού υπάρχουν παιδικά παιχνίδια

Εντάξει, μπορεί το σπίτι σου να μην είναι απαραίτητα το ιδανικό για ένα εξώφυλλο στο Architectural Digest αλλά ξέρεις κάτι; Είναι δικό σου και το λατρεύεις!

Το διακόσμησες με μεράκι και μετά από ώρες στο Pinterest αλλά και σε καταστήματα επίπλων. Πώς μπορείς λοιπόν να το διατηρήσεις ακόμα και όταν τα παιχνίδια φαίνεται να κυριαρχούν σε κάθε σημείο του; Σου έχω τέσσερις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν και ίσως σου ‘λύσουν τα χέρια’.

Παιχνίδια που μπορεί να λειτουργήσουν και ως διακοσμητικά

Εντάξει, είναι κάπως tricky αυτό. Στην αγορά μπορείς να βρεις παιχνίδια που είναι μία όμορφη προσθήκη στο τραπέζι του σαλονιού σου ή στο ράφι της βιβλιοθήκης σου. Συνήθως, είναι αντικείμενα που μπορείς να βρεις στα shop των μουσείων και σίγουρα θα είναι πολύ στιλάτα αλλά και πρακτικά.

Ποιος είπε πως τα παιδικά έπιπλα πρέπει να είναι άσχημα;

Απέφυγε τα αντικείμενα σε έντονα χρώματα και επέλεξε μία πιο neutral παλέτα που δείχνει υπέροχη σε κάθε σπίτι και είναι διαχρονική. Μάλιστα, μπορείς να κοιτάξεις αν γίνεται να μεταποιήσεις κάποιο έπιπλο ώστε να ταιριάξει στο παιδικό δωμάτιο.

Τα ψάθινα καλάθια είναι φίλοι σου

Τα ψάθινα καλάθια είναι μία μεγάλη deco τάση. Είναι ο καλύτερος και πιο stylish τρόπος να αποθηκεύσεις τα παιδικά παιχνίδια. Επίλεξε αρκετά τέτοια καλάθια ή ψάθινα κουτιά και άφησε στην άκρη τα πλαστικά. Μπορείς να τα έχεις στο σαλόνι σου και μέσα να έχουν τα lego του μικρού σου, τις κούκλες, τα Playmobil κ.ο.κ.

Ταινία διπλής όψεως

Ένα τρικ ώστε τα υπέροχα βάζα σου να παραμείνουν στη θέση τους είναι η ταινία διπλής όψεως. Αν το μικρό σου είναι στην ηλικία που τώρα αρχίζει να εξερευνά το σπίτι και να ρίχνει κάτω ό,τι βρίσκεται στον δρόμο του, η ταινία διπλής όψεως ίσως είναι η λύση που χρειάζεσαι. Βάλε τη κάτω από κασπώ, βάζα, μικρές λάμπες και αυξάνεις τις πιθανότητες να παραμείνουν στη θέση τους κατά τη διάρκεια της επόμενης ΄εξόρμησής’.

 

Photo by Katie Emslie from Unsplash

 

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα