Προτερήματα και μειονεκτήματα των συσκευών λευκών θορύβων για τα βρέφη - 4moms

Προτερήματα και μειονεκτήματα των συσκευών λευκών θορύβων για τα βρέφη

Σίγουρα έχεις ανακαλύψει και εσύ τη …μαγεία των συσκευών λευκών θορύβων. Με μία συσκευή ή ένα video στο YouTube (πχ απορροφητήρα) που παράγει ήχο λευκού θορύβου θα δεις πως το μωρό σου μπορεί να ηρεμήσει αλλά και να κοιμηθεί. Όμως, είναι όσο αθώο φαίνεται;

Γιατί λειτουργεί

Οι λευκοί θόρυβοι τείνουν να καλύπτουν όλους τους φυσικούς ήχους του σπιτιού. Επιπλέον, η συνεχόμενη συχνότητα τους θυμίζει το περιβάλλον στη μήτρα και έτσι τα βοηθά να ηρεμήσουν. Μία έρευνα του 1990 έδειξε πως τα περισσότερα μωρά μπορούν να αποκοιμηθούν σε λίγα μόλις λεπτά αφότου ξεκινήσει  ο λευκός θόρυβος.

Τα προτερήματα

Θες κάτι παραπάνω από το προφανές; Το μωρό σου θα αποκοιμηθεί πιο γρήγορα και πιο ήρεμα καθώς «σβήνονται» οι υπόλοιποι ήχοι από το περιβάλλον του.

Επιπλέον, βοηθά αρκετά τις οικογένειες που έχουν παραπάνω από ένα παιδί. Επειδή ακριβώς υπερκαλύπτει τους ήχους του περιβάλλοντος, δεν θα ενοχλεί το νεογέννητο το μεγαλύτερο αδελφάκι του.

Τα μειονεκτήματα

Το μωρό σου, ωστόσο, μπορεί να συνηθίσει να κοιμάται με θόρυβο και έτσι, όταν έρθει η ώρα για την απόλυτη ησυχία, αυτό να έχει αντίθετο αποτέλεσμα.

Μία έρευνα του 2014, ανέφερε πως οι συσκευές αυτές ενώ είναι κατασκευασμένες για βρέφη, μπορούν να ξεπεράσουν τα συνιστώμενα ντεσιμπέλ.

Τέλος, υπάρχει και το προφανές. Μερικά μωρά απλά δεν θέλουν τον λευκό θόρυβο. Έτσι, μπορείς και εσύ να δοκιμάσεις αν λειτουργεί στο μωρό σου και αν δεις πως δεν έχει αποτέλεσμα τότε άφησέ το στην άκρη.

 

Photo by Kelly Sikkema from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα