Πώς η μαγειρική της καραντίνας μπορεί να μας φέρει πιο κοντά - 4moms

Πώς η μαγειρική της καραντίνας μπορεί να μας φέρει πιο κοντά

Βρήκα εξαιρετικά όμορφη την ιδέα μιας οικογένειας να αντιμετωπίσει την απόσταση στέλνοντας ο ένας στον άλλο «πακέτα φροντίδας» σπιτικών γευμάτων. Νομίζω είναι το πιο ιδανικό δώρο αγάπης για αυτές τις ιδιαίτερες μέρες που περνάμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας. Σε λίγες ημέρες γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα, την ημέρα που ξεκινάει η Σαρακοστή, και παραδοσιακά στο τραπέζι μας βρίσκονται πολλά αγαπημένα πιάτα που μπορούμε να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Ο Γουίλιαμ βρέθηκε μόνος στο διαμέρισμά του στη Μανίλα όταν ανακοινώθηκε  το απαγορευτικό και η απομόνωση της πόλης του. Δεδομένου ότι ήταν δύσκολο να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι μη απαραίτητες μετακινήσεις αποθαρρύνθηκαν εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσε να πάει στο πατρικό του σπίτι για να είναι με την οικογένειά του στην περιοχή Laguna.

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που πρέπει να περάσουν την περίοδο καραντίνας μακριά από τις οικογένειες τους, ο Γουίλιαμ ήταν ανήσυχος για το μέλλον και αισθανόταν μοναξιά. Σκέψεις όπως πότε θα μπορούσε να δει ξανά την οικογένεια του και πώς θα περνούσε μόνος του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν στο μυαλό του συνεχώς. Είναι πολύ σημαντικό για όλους να μην παραμένουν σε αυτές τις αρνητικές σκέψεις, να είναι δυνατοί για να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Ο Γουίλιαμ ξεκίνησε κάνοντας ένα πλάνο. Άρχισε να παίρνει τον προϋπολογισμό πιο σοβαρά, να εφοδιάζεται με είδη απο το σούπερ μάρκετ και άλλα βασικά είδη ψωνίζοντας στο διαδίκτυο, και ετοίμαζε με ευλάβεια τα γεύματα του καθημερινά. Επίσης άρχισε να φυτεύει μυρωδικά όπως βασιλικό και τσίλι. Έτσι τελικά κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα καθημερινή ρουτίνα που τον βοήθησε να κρατήσει το μυαλό του μακριά από αυτό που συνέβαινε έξω από το σπίτι του. Η καθημερινότητα του περιελάμβανε την άσκηση, την ακρόαση podcast, την παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών και αυτό που θεώρησε ως το πιο σημαντικό από όλα, το μαγείρεμα, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την οικογένειά του και άλλους που έχουν ανάγκη.

Θυμήθηκε ότι άρχισε να δένεται περισσότερο με τη μαμά του στην κουζίνα όταν ήταν μόλις 15 ετών, επειδή αγαπούσε τη μυρωδιά των σπιτικών φαγητών. Και όποτε πήγαινε σπίτι τα Σαββατοκύριακα, το μαγείρεμα ήταν πάντα μια οικογενειακή δραστηριότητα που ανυπομονούσε να λάβει μέρος. Βοηθώντας τη μαμά του στην κουζίνα του διδάχτηκε πώς να προετοιμάζει αξιοπρεπή γεύματα σε νεαρή ηλικία και τον έκανε ευτυχισμένο που του έμαθε να μαγειρεύει φαγητό για τον εαυτό του.

Και εκείνος όπως και όλοι μας, η καραντίνα τον βρήκε να δοκιμάζει πιο περίτεχνα πιάτα στην κουζίνα του. Και δεδομένου ότι το μαγείρεμα είναι ο τρόπος του Γουίλιαμ να δείξει την αγάπη του στην οικογένειά του, βρήκε τρόπους να το κάνει παρά την απόσταση. Ενώ δεν μπορούσε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την οικογένειά του, συχνά βρισκόταν μέσω του τηλεφώνου με τη μαμά του για συνταγές και μαγείρεμα. Μοιράστηκε το σπιτικό φαγητό του μαζί τους, παραδίδοντάς το με μια εταιρία ταχυμεταφορών. Στην συνέχεια έγινε πρακτική για όλους να στέλνουν το «πακέτο φροντίδας» των έτοιμων γευμάτων. Εκείνος απολάμβανε το Coffee Jelly “ayuda” που του έστελνε ο αδελφός του, ο οποίος είναι σεφ σε ένα εστιατόριο 5 αστέρων!

Δεν είναι μόνο η οικογένειά του για την οποία μαγείρεψε ο Γουίλιαμ. Ένιωσε τυχερός που μπορούσε να έχει καθαρό και νόστιμο φαγητό και κατά τη διάρκεια πανδημίας, οπότε θέλησε να μοιραστεί τις ευλογίες του με αυτούς που έχουν ανάγκη. Μαζί με έναν φίλο του μαγείρευαν και συσκεύαζαν ζεστά γεύματα για εκείνους που είχαν ανάγκη στη γειτονιά τους. 

Φέτος που δεν μπορούμε να είμαστε με όλα τα πρόσωπα που αγαπάμε, η μαγειρική είναι κάτι που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά. Ας δείξουμε την αγάπη μέσω της μαγειρικής ανταλλάσσοντας συνταγές και φαγητά. Ας κρατήσουμε τις εμπειρίες που μας έδωσε η περίοδος της καραντίνας στην καρδιά μας.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινάhttps://www.4moms.gr
Προσπαθώ πάντα να κάνω τους ανθρώπους να γελούν και δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα