6 πράγματα που κανείς δεν σου λέει για την καισαρική - 4moms

6 πράγματα που κανείς δεν σου λέει για την καισαρική

Αν έχεις ήδη προγραμματισμένη την καισαρική, τότε σίγουρα έχεις κάνει μία σχετική έρευνα. Μπορεί να έχεις δει και διάφορα video, αλλά σίγουρα έχεις «ξεψαχνίσει» άρθρα και εμπειρίες που βρήκες στο διαδίκτυο. Ωστόσο, επειδή η καισαρική παραμένει μία μεγάλη επέμβαση, θέλει προσοχή και ευλαβική τήρηση των οδηγιών στην αποθεραπεία.

Η Αμερικανίδα γυναικολόγος Dr Kameelah Philips, αναφέρει: «Επειδή έρχεται το μωρό και το κρατούν στην αγκαλιά τους, πολλές γυναίκες ξεχνούν κάποια στάδιά της αλλά και το γεγονός πως παραμένει μία επέμβαση».

Οι σπασμοί

Υπάρχει περίπτωση να νιώσετε κάποιους σπασμούς. Είναι μία συνηθισμένη αντίδραση στα φάρμακα και μπορεί να νιώθεις περίεργα στην αρχή, όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μοιάζει περισσότερο με ένα ελαφρύ ρίγος και θα φύγουν μαζί με την αναισθησία.

Το τράβηγμα

Η αναισθησία θα κάνει την καισαρική ανώδυνη, όμως μπορεί να έχεις κάποια μορφή αίσθησης. Στόχος της αναισθησίας είναι να μην νιώσεις έντονο πόνο, όμως υπάρχει περίπτωση να νιώσεις ένα ελαφρύ τράβηγμα όταν ο γιατρός βγάζει το μωρό.

Το κρύο

Μπορεί να νιώσεις πως κρυώνεις και αυτό δεν οφείλεται μόνο στη χαμηλή θερμοκρασία του δωματίου. Θα είσαι μουδιασμένη από τη μέση και κάτω, ακίνητη και γυμνή από τη μέση και κάτω. Έτσι, ίσως νιώσεις πως κρυώνεις και μην διστάσεις να το πεις ώστε να σου δώσουν κάποια μορφής κουβέρτα.

Το αίμα

Σίγουρα δεν θα έχεις την ίδια ποσότητα με τον φυσιολογικό τοκετό, όμως και πάλι μπορεί να δεις αίμα. Είναι ο τρόπος για τη μήτρα να καθαρίζεται μετά τον τοκετό και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ο βήχας και το φτέρνισμα

Μόλις επιστρέψεις σπίτι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Δεν πρέπει να σηκώνεις βάρος και πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού σου. Ακόμα και απλές λειτουργίες, όπως ο βήχας και το φτέρνισμα θα σε πονάνε.

Η κίνηση

Ναι, μπορεί να έχεις κάνει ένα χειρουργείο και αυτό να απαιτεί ξεκούραση ώστε να αναρρώσεις, όμως χρειάζεται ταυτόχρονα και να κινείσαι. Ένα απλό περπάτημα στο σπίτι αρκεί ώστε να επιταχύνεις την ανάρρωση. Μην πιέσεις τον εαυτό σου, όμως μην παραμείνεις και στο κρεβάτι.

 

Photo by Kate Hliznitsova from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα