Βρέφος και παραλία: Ο χρυσός 6λογος για ασφαλείς εξορμήσεις - 4moms

Βρέφος και παραλία: Ο χρυσός 6λογος για ασφαλείς εξορμήσεις

Αν έχεις ένα νεογέννητο και αυτό είναι το πρώτο σας καλοκαίρι μαζί, τότε σίγουρα έχεις πολλές απορίες σχετικά με το πότε μπορείς να πάρεις το μωρό σου μαζί στην παραλία.

Στην πραγματικότητα, τα βρέφη μπορούν να έχουν την πρώτη επαφή με το νερό, ήδη από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους.

Τι γίνεται όμως με την παραλία; Δεν υπάρχει κάποια σχετική οδηγία που να απαγορεύει την εξόρμηση του νεογέννητου σε κάποια παραλία, ωστόσο δίνεται μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια καθώς τα βρέφη δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους όπως ένας ενήλικας.

Important tip: Αν το μωρό σου είναι κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να εφαρμόσεις αντηλιακό, οπότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε σκιά

Η σκιά

Ερχόμαστε λοιπόν στο πολύ σημαντικό θέμα της σκιάς. Ακριβώς επειδή δεν φοράει αντηλιακό, προτίμησε ένα σκιερό μέρος και φυσικά, φρόντισε να κάθεται όλη την ώρα κάτω από την ομπρέλα.

Καπέλο

Εκτός από το μικρό σου, καλό είναι να φοράς και εσύ καπέλο. Θα προστατέψεις και τους δυο σας κατά τη διάρκεια της βόλτας στην άμμο.

Ενυδάτωση και πάνες

Αν θηλάζεις, τότε πρέπει να είσαι πολύ καλά ενυδατωμένη ώστε να ενυδατώνεται και εκείνο με τη σειρά του. Αν έχεις φόρμουλα, τότε φρόντισε να «κάνεις τα κουμάντα σου». Το ίδιο ισχύει και για το άλλαγμα.

Δροσερά ρούχα

Επειδή τα μωρά δεν ιδρώνουν ώστε να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία τους, είναι σημαντικό να το ντύσεις όσο πιο ελαφριά γίνεται. Μία καλή ιδέα επίσης, είναι να πάρεις μαζί σου και ένα μικρό ανεμιστηράκι που θα το δροσίζει.

Οι ώρες στην παραλία

Καλό είναι να επισκέπτεσαι την παραλία πριν τις 11:00 και μετά τις 17:00. Απέφυγε τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο έντονος και η ζέστη περισσότερη.

Πιπίλα και παιχνίδια

Να έχεις στην τσάντα σου την πιπίλα του αλλά και κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι.

 

Photo by Ksenia Makagonova from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα