Πρώτο καλοκαίρι με το μωρό: Όσα θες να γνωρίζεις για τον ήλιο και την ενυδάτωσή του - 4moms

Πρώτο καλοκαίρι με το μωρό: Όσα θες να γνωρίζεις για τον ήλιο και την ενυδάτωσή του

Το καλοκαίρι μπορεί να αποβεί μία πρόκληση για όλους. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία, δεν κάνουν καθόλου ευχάριστη την καθημερινότητα.

Αν δυσκολευόμαστε εμείς, σκέψου το μωρό σου…

Τα μωρά αλλά και τα μικρά παιδιά αφυδατώνονται πολύ γρήγορα και πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα να μην καεί το δέρμα του αλλά και να μην πάθει ηλίαση ή θερμοπληξία.

Προστασία από τον ήλιο

Τα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να έχουν άμεση επαφή με τον ήλιο, καθώς το δέρμα τους δεν έχει πολλή μελανίνη. Προτίμηση να είναι πάντα στη σκιά και να ενυδατώνεται πίνοντας γάλα συχνά. Τα μεγαλύτερα μωρά είναι καλό να αποφεύγουν τον ήλιο από τις 11:00 έως και τις 16:00.

Στην παραλία

Φυσικά, δεν πρέπει να αμελείς το αντηλιακό. Θέλει υψηλό δείκτη προστασίας και συχνή εφαρμογή. Επιπλέον, γυαλιά ηλίου και καπέλο είναι επίσης αυτά που δεν πρέπει να λείπουν από τη τσάντα σου.

Ενυδάτωση στα μωρά κάτω των 6 μηνών

Το γάλα είναι η αποκλειστική τροφή τους, οπότε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ίσως χρειαστεί να τα ταίζεις πιο συχνά καθώς το γάλα ευθύνεται και για την επαρκή ενυδάτωσή του.

Γύρω στους έξι μήνες θα ξεκινήσεις να εισάγεις τις στέρεες τροφές και το νερό. Συμβουλεύσουν τον γιατρό σου για το σωστό χρονοδιάγραμμα αλλά και την εισαγωγή τους.

Ενυδάτωση στα μωρά 6 έως 12 μηνών

Το νερό και το γάλα είναι αυτά που πρέπει να πίνει το μωρό σου. Όταν έχει πολλή ζέστη μπορείς να του δίνεις φρούτα από το ψυγείο και πιο δροσερό νερό. Στα μεγαλύτερα παιδιά, φρούτα, σαλάτες και κρύο νερό είναι. Σμούθις και χυμοί δεν ενδείκνυνται για τα μικρά παιδιά, οπότε καλύτερα να μείνεις στο νερό.

 

Photo by Danielle MacInnes from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα