Πότε έχει «πολλή ζέστη» για το μωρό μου

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήδη διανύουμε τον πρώτο καύσωνα για φέτος. Η θερμοκρασία θα φλερτάρει με τους 40 βαθμούς Κελσίου και σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, θα συνεχίσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι πολύ υψηλές για τον οργανισμό των ενηλίκων, πόσο μάλλον για ένα βρέφος ή ένα μωρό. Τις πολύ ζεστές ημέρες (από 30 βαθμούς και πάνω) απέφυγε τις πολύωρες βόλτες με το μωρό και προτίμησε να βγαίνετε όταν έχει αρχίσει να «πέφτει» ο ήλιος και μαζί του, η θερμοκρασία.

Στο σπίτι είναι καλό να έχεις ανοιχτό κλιματιστικό με μία σταθερή θερμοκρασία.

Τα μωρά κάτω των 6 μηνών

Τα βρέφη που είναι κάτω των 6 μηνών δεν πίνουν νερό και έτσι, αφυδατώνονται πολύ πιο εύκολα. Μην αμελείς λοιπόν τα γεύματά του καθώς το γάλα είναι η μόνη μορφή ενυδάτωσης και τροφής για εκείνο.

Πότε έχει αρχίσει να αφυδατώνεται

Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις πότε το μωρό σου έχει αρχίσει να ζεσταίνεται υπερβολικά και να αφυδατώνεται. Η δίψα, ο εκνευρισμός, η υπνηλία είναι μερικά μόνο σημάδια. Μαζί με το δέρμα που χάνει την ελαστικότητά του, το ξηρό στόμα και η υπερβολική/πολύ μειωμένη λερωμένη πάνα, είναι σημάδια πως το μωρό σου πρέπει να ενυδατωθεί άμεσα.

Ενυδάτωση δέρματος

Εκτός από το γάλα, ή το νερό αν είναι αρκετά μεγάλο, μπορείς να πάρεις μία νωπή πετσέτα και να την περάσεις ταμποναριστά πάνω από το δέρμα του ώστε να ‘ρίξει’ τη θερμοκρασία του σώματός του.

 

Photo by ArtHouse Studio from Pexels

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα