Το Instagram ετοιμάζει μία version του για παιδιά κάτω των 13 ετών - 4moms

Το Instagram ετοιμάζει μία version του για παιδιά κάτω των 13 ετών

Μετά την ανακοίνωση πως το Instagram θα αυστηροποιήσει τη λειτουργία του όσον αφορά τα μηνύματα που μπορούν να λαμβάνουν ανήλικοι χρήστες του, τώρα έρχεται ακόμα μία είδηση. Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μία εκδοχή του που θα είναι φιλική και ασφαλής για τους χρήστες κάτω των 13 ετών.  

Μέχρι σήμερα οι χρήστες κάτω των 13 μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα την εφαρμογή, όμως με τη νέα έκδοση που ετοιμάζει, θα χρειάζεται η συγκατάθεση του γονιού προκειμένου να δημιουργηθεί ο λογαριασμός.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως έχουμε κάνει προτεραιότητα την ασφάλεια των νέων χρηστών της εφαρμογής», δήλωσε ο Vishal Shaw, vice president του Instagram. «Μετά την ανακοίνωση πως ετοιμάζουμε πιο αυστηρά μέτρα για το φιλτράρισμα των μηνυμάτων που λαμβάνουν οι ανήλικοι χρήστες, έχουμε στα σχέδια να φτιάξουμε μία έκδοση που θα είναι φιλική προς τα παιδιά κάτω των 13 ετών που θα κάνουν για πρώτη φορά λογαριασμό».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός του δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, όμως είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα κοινωνικά δίκτυα προσπαθούν να γίνουν πιο ασφαλή και φιλικά για τους ανήλικους χρήστες. Το 2017 το Facebook λάνσαρε το Messenger kids, ενώ και το YouTube ‘μπήκε στο παιχνίδι’ με το YouTube kids.   

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα