Δύο μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Κερατσινίου έφτιαξαν ένα σύστημα που διασφαλίζει τις θέσεις parking για ΑμεΑ - 4moms

Δύο μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Κερατσινίου έφτιαξαν ένα σύστημα που διασφαλίζει τις θέσεις parking για ΑμεΑ

Μία νέα, καινοτόμα συσκευή δημιούργησαν δύο μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, με την οποία διασφαλίζεται πως ο οδηγός που παρκάρει σε θέση ΑμεΑ έχει πράγματι κάποιο κινητικό θέμα και δεν είναι ακόμη ένας οδηγός που απλά τον ‘βόλευε’ η συγκεκριμένη θέση.

Η Παναγιώτα Τρελλοπούλου και ο Γιώργος Κρανιδιώτης είναι μαθητές της Γ’ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Κερατσινίου και με τις γνώσεις ρομποτικής που έχουν, σχεδίασαν αυτή την καινοτότμα συσκευή. Οι μαθητές θέλησαν να δώσουν μία ουσιασική λύση αλλά και υποστήριξη στα άτομα τα οποία έχουν μία κινητική δυσκολία και ενώ υπάρχουν θέσεις για ΑμεΑ, καταλαμβάνονται από άλλα αυτοκίνητα. Η συσκευή αυτή λοιπόν, εξακριβώνει αν το όχημα που σταθμεύει στις θέσεις αυτές, διαθέτει την αντίστοιχη κάρτα με τον σωστό σειριακό αριθμό. Πλάι τους σε αυτή την προσπάθεια, ήταν ο καθηγητής τους Κωνσταντίνος Γιανναράς. Μάλιστα, θα συμμετείχαν στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Generation Next και κατέκτησαν την τρίτη θέση.

Πώς λειτουργεί

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Infokids.gr, το σύστημα έχει ως σκοπό τη διασφάλιση των θέσεων parking των ΑμεΑ μέσα από ένα σύστημα που εντοπίζει το αυτοκίνητο που παρκάρει, ενημερώνει τον κώδικα arduino , ο οποίος ενεργοποιεί το συναγερμό. Αν είναι ΑμεΑ, τότε θα τοποθετήσει την κάρτα RFID tag στον «αναγνώστη» , ο οποίος θα εξακριβώνει την αυθεντικότητα του σειριακού αριθμού, που υπάρχει μέσα στην κάρτα και αν όλα είναι σωστά, τότε ο συναγερμός θα απενεργοποιηθεί.

Εναλλακτικά, υπάρχει και η δυνατότητα ο χρήστης να ενημερώσει το σύστημα μέσω του κινητού του. Αυτό θα επιτευχθεί, μέσω application που δημιούργησαν με πρόγραμμα του MIT, που η επικοινωνία μεταξύ arduino και κινητού, πραγματοποιείται με την χρήση bluetooth. Τώρα, στην περίπτωση που δεν ενημερωθεί το σύστημα, ούτε μέσω του «αναγνώστη», ούτε μέσω της εφαρμογής, σε έναν καθορισμένο χρόνο ο arduino στέλνει μήνυμα στη Βάση Δεδομένων μέσω της κάρτας ethernet και ο συναγερμός θα συνεχίσει να λειτουργεί .

To μήνυμα, αναφέρει ότι μια θέση ΑμεΑ έχει καταληφθεί από άτομο που δεν πραγματοποίησε καμία από τις δύο παραπάνω τακτικές και ο υπεύθυνος θα δράσει ανάλογα.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα