Έφηβοι, νέοι και σεξουαλικότητα εν μέσω πανδημίας: Ο Θάνος Ασκητής εξηγεί

Οι οδηγίες για social distancing και το lockdown, μείωσαν δραστικά την δυνατότητα των εφήβων να συναντηθούν και ικανοποιήσουν την ανάγκη αυτή. Ως αποτέλεσμα, οι έφηβοι και οι νέοι αντιμετώπισαν τη νέα πραγματικότητα μέσω του διαδικτύου.

Έρευνα σε εφήβους για την περίοδο του lockdown, έδειξε ότι το 5.5% χρησιμοποίησε εφαρμογές γνωριμιών. Η ίδια έρευνα ανέφερε ότι το 16% χρησιμοποιούσε εφαρμογές chat αλλά και social media για «sexting» (sex + texting), 10% ανέφερε ότι αυνανιζόταν, ενώ φάνηκε αύξηση της παρακολούθησης πορνογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα πιο γνωστά site πορνογραφικού περιεχομένου σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας παγκοσμίως 11.6% τον Μάρτιο του 2020, με την μεγαλύτερη αύξηση μέσα στην ημέρα να είναι τις πρωινές ώρες.

Επιπλέον, στο site OnlyFans μέσα στον πρώτο χρόνο της πανδημίας υπήρχε κατακόρυφη αύξηση των χρηστών που έφτασε τους 50 εκατομμύρια χρήστες.

Οι νέοι που σπούδαζαν σε πόλεις μακριά από το πατρικό τους, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν και έτσι να χάσουν την ανεξαρτησία τους, ενώ ταυτόχρονα οι σχέσεις με τους συνομήλικους τους φάνηκαν να χάνουν τη δυναμική τους, λόγω των περιορισμένων ευκαιριών για αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο.

Για την πλειοψηφία των νέων, το social distancing και το lockdown οδήγησαν σε μειωμένα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας. Παρ’ όλα αυτά οι νέοι κατάφεραν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα μέσω του διαδικτύου και μέσα από εφαρμογές γνωριμιών, sexting, και διαδικτυακού σεξ.

Διαβάστε το υπόλοιπο στο Hello.gr

 

Photo by Mark Decile from Unsplash

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα