Είναι απόλυτα λογικό τα παιδιά να στεναχωριούνται που χάνουν milestones λόγω της πανδημίας - 4moms

Είναι απόλυτα λογικό τα παιδιά να στεναχωριούνται που χάνουν milestones λόγω της πανδημίας

Το lockdown της άνοιξης αλλά και τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊο μάς έχουν επηρεάσει όλους.

Πόσο μάλλον τα παιδιά που χάνουν σημαντικές στιγμές τους λόγω της πανδημίας.  Πολλά παιδιά γιόρτασαν τα γενέθλιά τους εν μέσω lockdown χωρίς να μπορούν να δουν τους φίλους τους ή την γιαγιά και τον παππού.

Έμειναν για περίπου τρεις μήνες στο σπίτι χωρίς να μπορούν να πάνε καν στην παιδική χαρά της γειτονιάς και τώρα, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας αντισηπτικά. Οι φωτογραφίες από τις πρώτες ημέρες στο σχολείο δε θα έχουν φωτεινά χαμόγελα και αμέτρητες αγκαλιές.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη, είναι φυσικό τα παιδιά να θρηνούν που χάνουν σημαντικές στιγμές. Γιορτές, γενέθλια, κοινωνικές σχέσεις, εκδρομές, σχολικοί διαγωνισμοί, είναι μερικά μόνο από αυτά που θα αλλάξουν φέτος.

Μην υποτιμάς λοιπόν τα συναισθήματά του την επόμενη φορά που θα κλάψει και θα στεναχωρηθεί για κάτι που χάνει. Για τη ζωή του παιδιού αυτές είναι σημαντικές milestones, τις οποίες ο κορωνοϊος τις πήρε μακριά.

Συζήτησέ μαζί του και εξήγησέ του πως είναι απολύτως ok να στεναχωριέται, και να θρηνεί ακόμη, για κάτι που έχασε.

Βοήθησέ το να επεξεργαστεί και να κατανοήσει τα συναισθήματά του και θύμισέ του πως ως γονείς θα είστε δίπλα του. Βάλτε μαζί στόχους για τα επόμενα γενέθλια ή πείτε του πως θα πάτε μία οικογενειακή εκδρομή.

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα