Πότε μπορώ να δώσω σοκολάτα στο μωρό μου;

Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τη σοκολάτα και σχεδόν σε όλες τις μορφές της.

Είναι μία γλυκιά και «ένοχη απόλαυση» που όμως δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινή, εκτός αν μιλάμε για τη μαύρη σοκολάτα – που ας το παραδεχτούμε, δεν έχει και τόσους πολλούς οπαδούς όπως η γάλακτος.

Πότε μπορώ να ξεκινήσω τη σοκολάτα στο μωρό μου;

Μετά το πρώτο έτος της ζωής του, το μωρό μπορεί θεωρητικά να δοκιμάσει σταδιακά όλα τα φαγητά και τα γλυκά.

Όμως, υπάρχουν άλλοι λόγοι που είναι καλό να περιμένεις να τη συστήσεις στους γευστικούς κάλυκές του. Η ζάχαρη, τα συντηρητικά αλλά και η καφεΐνη που περιέχει είναι από μόνοι τους λόγοι να αποφύγεις να τη δώσεις στο μωρό σου.

Αν αποφασίσεις πως ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσει, τότε φρόντισε να είναι σε αρκετά μικρή ποσότητα και δείξε προτίμηση στη μαύρη σοκολάτα που είναι πιο υγιεινή από τις υπόλοιπες.

Σοκολάτα και αλλεργίες

Αν έχεις παρατηρήσει πως το μικρό σου έχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, τότε διάβασε πολύ προσεχτικά τα συστατικά στη συσκευασία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως παλαιότερα η σοκολάτα θεωρούνταν ένα ‘επίφοβο΄ γλύκισμα για την πρόκληση αλλεργιών. Ο λόγος είναι πως οι περισσότερες σοκολάτες έχουν μέσα σόγια, ξηρούς καρπούς και άλλα συστατικά που έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα των υψηλά αλλεργιογόνων.

Μίλησε με τον γιατρό σου πριν κάνεις την πρώτη γνωριμία του μικρού σου με τη σοκολάτα και να θυμάσαι πως ειδικά την πρώτη φορά, πρέπει να δώσεις μία μικρή ποσότητα ώστε να παρατηρήσεις αν εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα αλλεργίας, όπως κοκκινίλες, εξανθήματα και προβλήματα στο στομάχι.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα