Πώς ωφελεί το παιδί να του διαβάζεις παραμύθια

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές με το μικρό σου είναι σίγουρα η στιγμή που του διαβάζεις παραμύθια και κάθεσαι μαζί του στον καναπέ ή το κρεβάτι με ένα βιβλίο στα χέρια.

Άφησέ το να διαλέξει το βιβλίο

Φτιάξε μία μικρή γωνιά με βιβλία στο δωμάτιό του και πες του να επιλέξει εκείνο το βιβλίο που θέλει να του διαβάσεις. Θα δεις πως θα δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για την ιστορία με αυτόν τον τρόπο και παράλληλα του δείχνεις πως η γνώμη του έχει σημασία για εσένα.

Η αγάπη για τα βιβλία ξεκινά από την παιδική ηλικία

Το να διαβάζεις μαζί του, ενθαρρύνεις την αγάπη του γι’ αυτά και τροφοδοτείς την καλή σχέση που θα αναπτύξει με το διάβασμα. Καλλιέργησε ήδη από την παιδική ηλικία την αγάπη για τις λέξεις και τις ιστορίες.

Επιπλέον, όση ώρα περνά «χωμένο» σε ένα βιβλίο, τόσο λιγότερη ώρα περνά μπροστά σε μία οθόνη και σίγουρα, είναι πολύ πιο ωφέλιμο να ανακαλύπτει τον κόσμο των γραμμάτων και των λέξεων.

Ο ποιοτικός χρόνος

Εξίσου σημαντικό όμως είναι πως περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Μόλις κλείσεις το βιβλίο μπορείς να συζητήσεις μαζί του για τη θεματική και να το βοηθήσεις να αναπτύξει την κριτική σκέψη και τα επιχειρήματα.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα