Όσα θες να γνωρίζεις για το nap time του μωρού

Αν κάτι ξέρουμε για τα μωρά είναι πως χρειάζονται τους ενδιάμεσους ύπνους. Εκτός από το βράδυ, τα βρέφη κοιμούνται πολλές φορές και μέσα στην ημέρα ώστε να αναπτυχθούν σωστά.

Ο αριθμός και η διάρκεια

Η διάρκεια αλλά και ο αριθμός τους εξαρτάται από την ηλικία του βρέφους. Για παράδειγμα, μέχρι τους πρώτες δύο μήνες της ζωής του το μωρό πρέπει να έχει 4 -6 naps μέσα στη μέρα. Ο αριθμός αυτός πέφτει στους 3-4 μόλις περάσει το πρώτο τρίμηνο. Όσο πιο μικρό είναι το μωρό, τόσο μεγαλύτερη η διάρκεια. Μπορεί να είναι από 20 λεπτά έως και μερικές ώρες. Ωστόσο, προσπάθησε να μην το αφήνεις να κοιμάται πάνω από 2-3 ώρες κάθε φορά γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τον βραδινό ύπνο του.

Από 3 έως 12 μηνών

Από 3 μηνών θα δεις μικρές διαφορές στους ενδιάμεσους ύπνους. Μεταξύ 3 -6 μηνών θα μειωθούν στους τρεις μέσα στην ημέρα. Από 6 -9 μηνών θα είναι μεταξύ δύο και τριών, ενώ από 9 έως και 12 μηνών μπορείς να αποχαιρετήσεις τον τρίτο ύπνο μέσα στην ημέρα.

Tips που θα σε βοηθήσουν
  • Το τάισμα: Τάισέ το όταν είναι τελείως ξύπνιο γιατί τότε θα τραφεί σωστά και με όρεξη. Επιπλέον, αν δεν κοιμάται αμέσως μόλις τρώει τότε θα αποκτήσει πιο υγιείς συνήθειες ύπνου και θα έχει πιο ποιοτικό ύπνο ως μωρό.
  • Το περιβάλλον: Έχει πολύ φως το δωμάτιο; Υπάρχει κάποια συσκευή λευκού θορύβου που θα το βοηθήσει να κοιμηθεί καλύτερα; Είναι η θερμοκρασία του δωματίου καλή;
  • Μία μικρή ρουτίνα: Ένα παραμύθι, ένα τραγούδι, αλλαγή πάνας. Μπορεί να είναι οτιδήποτε που όμως δεν χρειάζεται να διαρκεί πάνω από πέντε λεπτά.

Photo by Nyana Stoica from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα