Ο Χάρης, τα συναισθήματα κι ένα παιδικό τραπέζι που τα χωράει όλα

Όσο ευχάριστο, τόσο δύσκολο είναι να συμβιώνεις με ένα σχεδόν τρίχρονο παιδί. Ζωηρό, τολμηρό, περίεργο και μέσα σε όλα και έτοιμο να γνωρίσει όλα τα συναισθήματα. Τώρα ξέρει πώς να δημιουργεί, πώς να είναι τρυφερός, πώς να κάνει παρέα (σχεδόν…), πώς να βαριέται, πώς να θυμώνει.

Ο Χάρης, λίγο πριν κλείσει αισίως τα 3, έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με ένα σωρό συναισθήματα. Άλλα τα κουμαντάρει, άλλα τα ανέχεται, κάποια δεν τα αναγνωρίζει και κάποια άλλα τον ενοχλούν. Όλα όμως τα αντιμετωπίζει με αυτή την ευθύτητα που υπαγορεύει το αθώο της ηλικίας και η αμεσότητα ενός ειλικρινούς, αυθεντικού παιδικού μυαλού.

Είναι όλο αυτό που περιγράφω συντόμως και ελπίζω επαρκώς κατανοητό ενδιαφέρον; Σαφώς και είναι ενδιαφέρον κι όταν πρόκειται για το δικό σου το παιδί, κάθε έκφραση είναι αξιαγάπητη, σε ενθουσιάζει και σε χαροποιεί.

Stokke® MuTable

Είναι όλο αυτό κουραστικό; Ναι, κάποια στιγμή γίνεται κουραστικό, καθώς δεν ξέρεις που να διοχετεύσεις όλη αυτή την ενέργεια. Από τη μία σε εξαντλεί από την άλλη ξέρεις ότι πρέπει με κάποιο τρόπο το παιδί να ικανοποιήσει κάθε του συναίσθημα. Να το αντιμετωπίσει, να το αναγνωρίσει, να το διαχειριστεί με τον δικό του τρόπο.

Και η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος του γονιού είναι να βρίσκει τρόπους να ανθίζει τις δεξιότητες του παιδιού, να το παρακινεί να έρθει αντιμέτωπος με τα συναισθήματα και να το μάθει να εκφράζεται.

Όλα καλά στη θεωρία, αλλά στη φάση που είναι τώρα ο Χάρης, χρειάζομαι κάποιους συμμάχους. Σε έμψυχο υλικό είμαστε καλά, αφού ο μπαμπάς, οι παππούδες και λοιποί εμπλεκόμενοι είναι στις επάλξεις.

Για το άψυχο υλικό όμως έψαχνα κάτι που θα μπορούσε να απορροφήσει όλους τους συναισθηματικούς κραδασμούς και τα ξεσπάσματα του Χάρη, ενώ ταυτόχρονα θα του έδινες πολλούς λόγους και αφορμές να εξελίξει τις ικανότητές του, να πλουτίσει τη φαντασία του και να διεγείρει τη δημιουργικότητά του.

Μετά από πολύ ψάξιμο και πολλές αναζητήσεις και αφού ήμουν σε φάση που έψαχνα τραπεζάκι για το χάρη έπεσα επάνω στο Stokke® MuTable. Μοιάζει με ένα απλό, όμορφο παιδικό τραπεζάκι που ευχαρίστως το έβαζες και στο σαλόνι σου, καθώς έχει εξαιρετικό design. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό.

Πρόκειται για ένα πολυχρηστικό παιδικό τραπεζάκι που μεγαλώνει μαζί με το παιδί. Προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας και σταδίου ανάπτυξης αλλά και στις πολλές και γρήγορα εναλλασσόμενες επιθυμίες του για έκφραση και παιχνίδι.

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, πώς ένα τραπεζάκι μπορεί να έχει τέτοιες δυνατότητες. Αρκεί όμως να σου δείξω μόνο μερικές από τις χρήσεις του Stokke® MuTable για να σε πείσω.

Stokke® MuTable

Στο δικό μας σπίτι μπήκε την περίοδο των Χριστουγέννων και από τότε έχουμε αρχίσει να το εξερευνούμε μαζί. Εκτός του ότι είναι υπέροχο να το βλέπεις –προφανώς και διαλέξαμε το mint χρώμα- είναι και έτοιμο να δεχθεί κάθε απροσεξία του Χάρη. Προς το παρόν έχουμε 4 επιφάνειες που εναλλάσσονται (μία από αυτές δύο όψεων) και ένα παιχνίδι. Η πρώτη, η ξύλινη επιφάνεια είναι για όλες τις δουλειές, όμως η λευκή την κερδίζει συχνά στα σημεία, καθώς λερώνεται άφοβα και καθαρίζεται πανεύκολα.

Stokke® MuTable

Η διπλής όψης επιφάνεια έχει δύο παρατάσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με σημεία του πλανήτη που έχουν τελείως διαφορετικό κλίμα, άκρως εκπαιδευτική και ιδανική για ατέλειωτη κουβέντα και ιστορίες με τον μπαμπά του. Η άλλη επιφάνεια έχει δρόμους και ναι είναι ιδανική για τον Χάρη που αγαπά τα «αφοφίνητα», όσο τίποτα.

Stokke® MuTable

Τα facts του Stokke® MuTable

Μία ακόμα που εμείς δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα, αλλά υπάρχει είναι η επιφάνεια που λειτουργεί σαν βάση για τουβλάκια. Ο Χάρης τώρα ξεκινά δειλά δειλά αυτή την ενασχόληση, επομένως είναι στις επόμενες ανακαλύψεις. Μέχρι στιγμής λοιπόν, σημειώνω τα εξής:

Ακόμα και το φαγητό μπορεί να γίνει διασκεδαστικό σε αυτό το τραπεζάκι και το video παρακάτω θα σε πείσει.

Έχει τέλειες επιφάνειες για παιχνίδι με τις πλαστελίνες, η νέα εμμονή του Χάρη, αφού καθαρίζεται πανεύκολα.

Είναι ιδανικό για δραστηριότητες, όπως ζωγραφική και παζλ. Έχει μάλιστα παζλ στρογγυλά που εφαρμόζουν στην επιφάνειά του. Δες αυτό με τις εποχές. Μπορεί να χρειάζεται βοήθεια να το φτιάξει, αλλά μετά μαθαίνουμε πολλά και για τις τέσσερις.

Stokke® MuTable

Μπορεί να λειτουργήσει σαν μπούσουλας για να μάθει το παιδί την οργάνωση και την αποθήκευση. Μπορείς να προσθέσεις μολυβοθήκες και σάκους αποθήκευσης και να μετατραπεί σε ένα μικρό γραφείο με τα απαραίτητα και αγαπημένα του παιδιού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MuTable design (@mutable.design)

Κρατά το ενδιαφέρον του παιδιού και την πρακτικότητά του για περισσότερο καιρό απ’ όσο φαντάζεσαι. Είναι δημιουργημένο με τη φιλοσοφία της Stokke και όπως η Tripp Trapp μεγαλώνει μαζί με το παιδί και προσαρμόζεται στις ανάγκες του.

Το Stokke® MuTable μπορεί να συγκεντρώσει και όλη την οικογένεια γύρω του με τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια που μπορείς να βρεις.

Σημείωσε επίσης ότι το ύψος του μπορεί να προσαρμοστεί, ανάλογα με την ηλικία και το ύψος του παιδιού.

Γι’ αυτά που μόλις ανέφερα και για πολλά ακόμα μπορείς να επισκεφθείς το trikiklo.com ή ένα φυσικό κατάστημα και να ανακαλύψεις κάθε προέκταση του Stokke® MuTable. Όσο για εμάς, ο δρόμος άνοιξε και είμαστε σε διαρκή αναζήτηση. Stay tuned for more!

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα