Πόσο ασφαλές είναι το κλιματιστικό του σπιτιού για τα παιδιά

Με το ζεστό, ελληνικό καλοκαίρι να έχει κάνει την εμφάνισή του, το κλιματιστικό και ο ανεμιστήρας έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι μας. Τα μωρά αλλά και τα μικρά παιδιά χρειάζεται να είναι πάντα σε δροσερό μέρος καθώς είναι πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες. Πόσο ασφαλές, λοιπόν, είναι το οικιακό κλιματιστικό;

Η απάντηση είναι απλή: Είναι απόλυτα ασφαλές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή συντήρηση των φίλτρων του και να έχεις επιλέξει ένα με αρκετά καλή απόδοση.

Η θερμοκρασία και ο σωστός αερισμός

Αν το κλιματιστικό δουλεύει όλη μέρα, τότε φρόντισε να διατηρήσεις τη θερμοκρασία του χώρου σταθερή στους  25 με 28 βαθμούς Κελσίου. Κάθε λίγες ώρες μπορείς να ανοίγεις για περίπου πέντε λεπτά τα παράθυρα του σπιτιού ώστε να αερίζεται ο χώρος.

Το κλιματιστικό στο δωμάτιο του παιδιού

Αν τώρα ψάχνεις το σωστό κλιματιστικό για το δωμάτιό του, επίλεξε κάποιο που έχει silent mode ώστε να μην το ενοχλεί το βράδυ. Επιπλέον, κάποια κλιματιστικά έχουν και night mode που θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Τέλος, είναι σημαντικό να πλένεις συχνά τις κουρτίνες αλλά και το μαξιλάρι του, καθώς «μαζεύουν» σκόνη που μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες.

 

Photo by ide alien from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα