Τι να πεις σε ένα παιδί που αγχώνεται για τον κορωνοϊο

Τα σχολεία άνοιξαν τη Δευτέρα, όμως ήδη έχουν εντοπιστεί πάνω από 40.000 κρούσματα σε παιδιά από 4 έως 18 ετών.

Με τη μετάλλαξη Όμικρον να βρίσκεται παντού και οι περισσότεροι γνωστοί μας να έχουν νοσήσει σε κάποια φάση της πανδημίας, είναι απολύτως λογικό και τα παιδιά να αρχίσουν να αγχώνονται σχετικά με τον ιό.

Ωστόσο, φαίνεται πως από τον Μάρτιο του 2020 είμαστε σε μία διαρκή φάση άγχους και στρες – μικροί και μεγάλοι. Όμως, θα συμφωνήσεις πιστεύω, πως με τα ημερήσια κρούσματα να μετρούν πολλές χιλιάδες και την υπερμετάδοση της Όμικρον, ίσως αυτό να είναι ένα νέο Level άγχους.

Πώς γίνεται λοιπόν να καθησυχάσεις το παιδί όταν και εσύ νιώθεις το ίδιο;

Αρχικά, δεν πρέπει να μειώσεις τα συναισθήματά του. Είτε νιώθει φόβο, είτε στρες, είναι απόλυτα αποδεκτό σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Ουσιαστικά, ο μόνος τρόπος να το κάνει να νιώσεις καλύτερα είναι να γνωρίζει πως δεν είναι μόνο του. «Και εγώ ανησυχώ, όμως είμαστε μαζί και θα το ξεπεράσουμε», είναι μία φράση που μπορεί να του προσφέρει ηρεμία. Εξέφρασε και εσύ τα συναισθήματά σου και δώσε του να καταλάβει πως δεν νιώθει μόνο εκείνο έτσι.

Ωστόσο, επειδή η γραμμή είναι λεπτή, καλό είναι να μην μπεις σε πολλές λεπτομέρειες. Το μικρό σου μπορεί να είναι αρκετά ώριμο, όμως παραμένει παιδί που πολλές πληροφορίες δεν μπορεί ακόμα να τις διαχειριστεί ή να τις αξιολογήσει. Δεν χρειάζεται να ξέρει πολλές πληροφορίες για τα εμβόλια, τα κρούσματα ή τα μέτρα, χρειάζεται απλά να γνωρίζει τους βασικούς κανόνες υγιεινής και πως εσύ είσαι δίπλα του.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα