Τι να κάνετε αν δε θέλει να συνεχίσει μία δραστηριότητα

Αν το μικρό σας φαίνεται να βαριέται ιδιαίτερα μία δραστηριότητα ή να του είναι παντελώς αδιάφορη, τότε δεν υπάρχει λόγος να τη συνεχίσετε.

Είτε είναι κάποιο άθλημα, κάποιο μουσικό όργανο, ή κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα. Σκοπός άλλωστε της δραστηριότητας είναι το παιδί να ανακαλύψει ένα χόμπι ή ένα ταλέντο του, όμως αν δηλώνει παντελώς αδιάφορο, τότε καλό είναι να μην τη συνεχίσει.

Όμως, η ισορροπία είναι λεπτή εδώ. Αν έχετε ξεκινήσει αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες και μετά από λίγες εβδομάδες δηλώνει πως θέλει να τη σταματήσει, χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτική στον χειρισμό καθώς δεν θέλετε να πάρει το μήνυμα πως είναι ok να τα παρατάει μόλις κάτι δεν του αρέσει ή δεν μπορεί να το κάνει.

Το χρονοδιάγραμμα

Προτρέψτε το να συνεχίσει για κάποιους μήνες ώστε να έχει μία πιο σφαιρική άποψη και να σιγουρευτεί πως όντως είναι κάτι που δεν θέλει να κάνει. Ορίστε μαζί ένα χρονοδιάγραμμα και τηρείστε το.

Η συζήτηση

Συζητήστε τους λόγους που θέλει να σταματήσει και αν νιώθει πως δεν είναι καλό σε αυτή, τότε εξηγήστε του πως με την προσπάθεια θα βελτιώνεται συνεχώς.

Το τέλος

Αν αποφασίσει παρ’ όλα αυτά πως δεν θέλει να συμμετέχει άλλο, τότε την τελευταία μέρα φροντίστε να αποχαιρετήσει τους δασκάλους και τους συμμαθητές του. Θα το βοηθήσει να νιώσει πως δεν εγκαταλείπει κάτι, αλλά ένας κύκλος έφτασε στο τέλος του. Επιπλέον,

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα