Τελικά, η αναβλητικότητα είναι κληρονομική;

Απ’ ότι φαίνεται η αναβλητικότητα των παιδιών είναι κληρονομική. Αυτό αναφέρει μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο που έδειξε πως το θέμα είναι γονιδιακό.

Οι ερευνητές μελέτησαν ζευγάρια διδύμων, τα οποία συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την υπευθυνότητα και την αναβλητικότητα. Οι ερευνητές μάλιστα σύγκριναν τις απαντήσεις πανομοιότυπων διδύμων, οι οποίοι μοιράζονται κοινό DNA, με αυτές που έδωσαν μη πανομοιότυπα δίδυμα και μοιράζονται «μισό» DNA. Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε πως η αναβλητικότητα είναι κληρονομική.

Ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό, η αναβλητικότητα που έχουν τα παιδιά κληροδοτείται και από τους γονείς και τον τρόπο ζωής τους. Ένα παιδί πρέπει να μάθει την έννοια της υπευθυνότητας, οπότε η αναβλητικότητα μπορεί να είναι και γονιδιακό θέμα, όμως σίγουρα έχει να κάνει με το οικογενειακό περιβάλλον.

Οι ερευνητές δήλωσαν σχετικά με την ιδέα για την έρευνα στη Daily Mail: «Όλοι αναβάλλουν κάτι κάποια στιγμή. Εμείς θέλαμε να ανακαλύψουμε γιατί ορισμένοι άνθρωποι αναβάλλουν περισσότερο από κάποιους άλλους και γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παίρνουν βιαστικές αποφάσεις και να πράττουν χωρίς να σκέφτονται. Αν δώσουμε μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αυτό θα μας παρέχει μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για το τι είναι η αναβλητικότητα, γιατί συμβαίνει και πώς μπορεί κανείς να την περιορίσει» συμπλήρωσαν.

 

Photo by Michał Parzuchowski from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα