Συμβουλές για τις οικογενειακές μας διακοπές απο μία επιδημιολόγο και μητέρα - 4moms

Συμβουλές για τις οικογενειακές μας διακοπές απο μία επιδημιολόγο και μητέρα

Το καλοκαίρι έρχεται, όμως ο κορωνοϊος δεν έχει μείνει τελείως πίσω μας. Self test, εμβόλια, μάσκες και αποστάσεις συνθέτουν το φετινό καλοκαίρι.

Μετά από το πολύμηνο lockdown του χειμώνα, έχουμε ανάγκη τις διακοπές περισσότερο από ποτέ. Τα πλάνα έχουν ξεκινήσει και ίσως έχουν ήδη επιβεβαιωθεί οι κρατήσεις και τα εισιτήρια. Η Dr. Rhona Spencer – Hwang είναι μητέρα και επιδημιολόγος και μας δίνει συμβουλές για τις διακοπές μας.

Μην το παρακάνεις

Ο πρώτος κανόνας είναι να μην κλείσεις πολλά πράγματα μαζί. Είναι σημαντικό να κρατήσεις μία ισορροπία και να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να ξεκουραστεί αλλά και να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη φλεγμονή/ίωση κλπ. Επίσης, επίλεξε σοφά τον προορισμό σου και απέφυγε νησιά και μέρη που είναι αμιγώς τουριστικά και έχουν πολύ κόσμο.

Ο σχεδιασμός

Πριν φύγετε για τον προορισμό που έχετε επιλέξει, είναι καλό να δεις τι χρειάζεται από έγγραφα και test. Ενημερώσου σωστά ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μη χρειαστεί να ακυρώσεις κάτι τελευταία στιγμή.

Το μέσο

Επίλεξε το κατάλληλο μέσο μεταφοράς με γνώμονα την ασφάλειά σου. Αν πρέπει να μπεις σε κάποιο αεροπλάνο/πλοίο/τραίνο, τότε φρόντισε να έχεις μαζί σου αντισηπτικά και μία παραπάνω μάσκα και να τηρείς ευλαβικά τις οδηγίες. Ενημέρωσε το παιδί σχετικά με το τι πρέπει να προσέχει και κατά τη διάρκεια της επιβίβασης και της αποβίβασης, βάλε αντισηπτικό στα χέρια σου.

Να είσαι προετοιμασμένη για όλα

Αρχικά, πρέπει να ξέρεις πως αυτές οι διακοπές θα διαφέρουν απ’ όλες τις υπόλοιπες, με τον ίδιο τρόπο που αυτή η χρονιά ήταν τόσο διαφορετική. Χρειάζεται να προσέχεις αρκετά και να κάνεις υποχωρήσεις, αλλά και παραχωρήσεις, ώστε να διασφαλίσεις την υγεία της οικογένειας. Φυσικά, με το που νιώσεις μία αδιαθεσία, πρέπει να παραμείνεις σπίτι εωσότου κάνεις κάποιο από τα τεστ που χρειάζεται.

Μην εστιάζεις σε όλα αυτά που πρέπει να προσέξεις, αλλά στο γεγονός πως θα απολαύσετε ποιοτικό χρόνο μαζί ως οικογένεια και επιτέλους, οι διακοπές έρχονται.

 

Photo by Chema Photo from Unsplash

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα