Πότε πρέπει να αγοράσεις το πρώτο ζευγάρι παπούτσια για το μικρό σου - 4moms

Πότε πρέπει να αγοράσεις το πρώτο ζευγάρι παπούτσια για το μικρό σου

Στην πραγματικότητα όσο χαριτωμένα κι αν βρίσκεις τα λιλιπούτεια παπούτσια, δεν είναι από τις αγορές που αποτελούν προτεραιότητα για τους νέους γονείς. Πρέπει να περιμένεις να αγοράσεις τα πρώτα του παπούτσια εωσότου περπατήσει, δηλαδή μετά τους 10 μήνες. Μάλιστα, είναι καλύτερο για το παιδί να κάνεις ξυπόλητο τα πρώτα του βήματα ώστε να μάθει να ισορροπεί καλύτερα.

Η αγορά

Αρχικά, δεν νομίζω πως χρειάζεται να σου πω να πας σε κατάστημα με βρεφικά και παιδικά ρούχα για τα παπούτσια του. Άφησε στην άκρη τα μεταχειρισμένα, ή τις πιο οικονομικές αγορές, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση προέχει η σωστή υποστήριξη του παιδιού. Μόνο με παπούτσια από γνωστές εταιρείες του χώρου θα είσαι σίγουρη για την ποιότητα.

Η σωστή εφαρμογή

Η σωστή εφαρμογή του παπουτσιού είναι σημαντική για δύο λόγους. Αρχικά, καθώς η ανάπτυξη του παιδιού γίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς τα πρώτα χρόνια της ζωής του, χρειάζεται να είσαι σίγουρη πως η εφαρμογή του παπουτσιού είναι άψογη πάνω του, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στην ανάπτυξη του ποδιού.

Ένας άλλος λόγος είναι η ασφάλειά του. Μόλις το μικρό σου νιώσει σιγουριά με τα πρώτα του βήματα, θα αρχίσει να τρέχει και να κινείται συνεχώς. Αν τα παπούτσια είναι πολύ μικρά, μπορεί να του προκαλούν δυσφορία και πόνο, ενώ αν είναι πολύ μεγάλα μπορεί να του βγαίνουν.

 

Photo by Sharon McCutcheon from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα