Πότε πρέπει ένα παιδί να ξεκινήσει να φορά γυαλιά ηλίου; - 4moms

Πότε πρέπει ένα παιδί να ξεκινήσει να φορά γυαλιά ηλίου;

Μπορεί να σκέφτεσαι πως τα γυαλιά ηλίου των ενηλίκων λειτουργούν και ως αξεσουάρ, όμως για τα μάτια του παιδιού είναι εξαιρετικά απαραίτητα.

Ο ήλιος μπορεί να επηρεάσει την όραση του παιδιού καθώς ακόμα το δέρμα γύρω από τα μάτια αλλά και τα βλέφαρα είναι πολύ ευαίσθητα και λεπτά.  Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να βλάψουν τα μάτια του και ο μόνος τρόπος να τα προστατεύσεις είναι ένα σετ από καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Μετά τους έξι μήνες, το παιδί πρέπει να φορά γυαλιά ηλίου όταν είναι στον ήλιο. Μέχρι αυτή την ηλικία τα καπέλα αλλά και το καρότσι είναι οι καλύτερες λύσεις. Μόλις όμως πάει έξι μηνών, πρέπει να ξεκινήσει να φορά γυαλιά όταν είναι έξω και ειδικά όταν παραμένει στον ήλιο για πολλή ώρα.

Τι να προσέξω κατά την αγορά τους

Αρχικά, νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω πως πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στην ποιότητα και τα φίλτρα προστασίας των φακών. Μίλησε με τον οπτικό ώστε να σου προτείνει εκείνος κάποιες επιλογές και συνήθως, τα παιδικά γυαλιά έχουν ενισχυμένους φακούς ώστε να είναι πιο ανθεκτικοί.

Αν το παιδί είναι μεγαλύτερης ηλικίας, συμπεριέλαβε το στην επιλογή των γυαλιών. Πες του να διαλέξει εκείνο τα αγαπημένα του ζευγάρια και να τα δοκιμάσει ώστε να καταλήξει σε αυτό που του αρέσει περισσότερο.

Για να είσαι σίγουρη πως δεν θα τα χάσει, μπορείς να αυτοχαρακτηριστείς ως ο «φύλακας των γυαλιών».

Τέλος, μπορεί τα μάτια του να είναι προστατευμένα, όμως επειδή το καλοκαίρι στην Ελλάδα «δεν αστειεύεται», δεν πρέπει να ξεχνάς το αντιηλιακό και το καπέλο του.

 

Photo by Abdrahim Oulfakir from Unsplash

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα