Πώς να μάθω στο παιδί μου για τη φιλανθρωπία; - 4moms

Πώς να μάθω στο παιδί μου για τη φιλανθρωπία;

Μπορείς ήδη από πολύ μικρή ηλικία να μιλήσεις στο παιδί για τα χρήματα και την αξία τους αλλά και τη φιλανθρωπία. Καμία έννοια δεν είναι δύσκολη για τα παιδιά, αρκεί να υπάρχει ο σωστός τρόπος προσέγγισης. Αν θέλεις να μάθεις στο παιδί την έννοια της φιλανθρωπίας, υπάρχουν πέντε πολύ απλές συμβουλές που θα το κάνουν «ευκολάκι».

Γίνε το παράδειγμα

Ο πιο σημαντικός τρόπος να μάθει την έννοια της φιλανθρωπίας είναι να το βλέπει από εσένα. Βάλτε ως οικογένεια στην καθημερινότητά σας το φιλανθρωπικό έργο αλλά και τον εθελοντισμό και να είσαι σίγουρη πως όταν το παιδί μεγαλώσει θα εφαρμόσει τις ίδιες πρακτικές.

Μίλησε μαζί του

Συζήτησε μαζί του για το αίσθημα του να προσφέρεις. Εξήγησέ του πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε συναθρώπους μας που δεν έχουν αντίστοιχη οικονομική άνεση. Μίλησέ του για την έννοια της βοήθειας και της στήριξης των συμπολιτών μας.

Εθελοντισμός

Μην χάνεις ευκαιρία να συμμετέχεις σε πράξεις εθελοντισμού. Γίνονται συχνά καλέσματα για δωρεές τροφίμων, φαρμάκων ή ρούχων, οπότε μπορείς μαζί με το μικρό σου να συγκεντρώσετε κάποια είδη και να τα δώσετε στον αντίστοιχο οργανισμό/χώρο.

Κουμπαράς

Αγόρασε έναν κουμπαρά που μέσα θα βάζει κάποιο ποσό από το χαρτζιλίκι του, όποτε το επιθυμεί, και τα χρήματα θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Μπορεί με αυτά να υιοθετήσει κάποιο ζωάκι από περιβαλλοντική οργάνωση, ή να επιλέξει να αγοράσει κάτι ώστε να το δωρίσει σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

 

Photo by Misha Voguel from Pexels

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα