Οι πιο χρήσιμες συμβουλές πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο

Εάν θέλετε το νέο σχολικό έτος να μην χάνετε καθόλου χρόνου και να είστε προετοιμασμένες για τα πάντα, αρχίστε από τώρα την προετοιμασία. Συγκεντρώσαμε τα 10 πιο χρήσιμα πράγματα που κάθε οργανωμένη μαμά κάνει για να έχουμε όλοι μια ομαλή μετάβαση στην περίοδο του σχολείου.

Προετοιμαστείτε για το σχολικό χρονοδιάγραμμα

Αν βρεθείτε το βράδυ πριν από την πρώτη ημέρα του σχολείου να προσπαθείτε να επιβάλλετε να πάνε τα παιδιά πιο νωρίς για ύπνο, περαστικά σας. Όλες το έχουμε βιώσει και είναι αρκετά οδυνηρό. Προετοιμαστείτε αρκετές μέρες πριν για να βοηθήσουμε το σώμα και το πνεύμα των παιδιών να προσαρμοστεί στην ρουτίνα του σχολικού ωραρίου.

Φτιάξτε ένα οικογενειακό ημερολόγιο

Μπορεί να έχουμε όλοι τα ημερολόγια στα τηλέφωνα και να σημειώνουμε όλες τις δραστηριότητες αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται από το κλασικό ΜΕΓΑΛΟ ημερολόγιο που γράφουμε όλοι τα πάντα. Επιλέξτε την κουζίνα για την τοποθέτηση του για να μπορούν όλοι να βλέπουν το πρόγραμμα όλων των μελών της οικογένειας με μια ματιά.

Κάντε τα δωμάτια των παιδιών καινούργια

Πριν την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, αφιερώστε ένα απόγευμα παρέα με το παιδί για να καθαρίσετε το δωμάτιο από οτιδήποτε «άχρηστο» έχει μείνει. Σπασμένα μολύβια, χαλασμένους μαρκαδόρους, κόλες και άχρηστα χαρτιά. Αυτό θα βοηθήσει και στις αγορές που θα γίνουν. Επίσης κρατήστε σε ένα ντοσιέ το  αρχείο με όλα αυτά που θέλετε να θυμάστε από την περσινή χρονιά του σχολείου.

Διαλέξτε τα ρούχα που θα φορέσει το προηγούμενο βράδυ

Ειδικά όσες έχουν κορίτσια δεν χρειάζονται επεξήγηση για αυτό. Αλλά γενικά επειδή ειδικά το πρώτο πρωϊνό μπορεί να γίνει πολύ αγχωτικό, επιλέξτε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ απο την πρηγούμενη ημέρα.

Φτιάξτε το σνακ του σχολείου το προηγούμενο βράδυ

Όχι ότι χρειάζεστε πολύ ώρα, αλλά δεν πειράζει το τοστ να είναι έτοιμο στο ψυγείο και το φρούτο ήδη τοποθετημένο στην τσάντα.

Αποφασίστε τα σνακ όλης της εβδομάδας την Κυριακή

Συζητήστε με τα παιδιά τι επιθυμούν και αποφασίστε μαζί ποια μέρα θα έχει ποιο.

Πάντα να φεύγετε πέντε λεπτά νωρίτερα

Αν σκοπεύεται να φύγετε στις 8, είναι αναπόφευκτο να είστε στην πόρτα στις 8.10. Αποφασίστε ποια είναι η τελευταία στιγμή που μπορείτε να φύγετε χωρίς καθυστέρηση και βάλτε στόχο να φεύγετε πέντε λεπτά πριν.

Αφήστε το Facebook και το Instagram για αργότερα

Ακόμη και τα πιο παραγωγικά πρωινά μπορούν να καταστραφούν “μόνο απο μια γρήγορη ματιά” στα social media. Αν έχετε την τάση να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα scroll στο feed σας στο κρεβάτι, απελευθερωθείτε απο αυτή τη συνήθεια και ετοιμαστείτε για ακόμα μια υπέροχη μέρα!

Καθαρίστε τις τσάντες του σχολείου καθημερινά

Είναι απίστευτο τι φέρνουν σπίτι τα παιδιά από το σχολείο. Έχω βρεί από μισοφαγωμένα φρούτα, μέχρι χαρτιά με διάφορα μηνύματα κομμένο σε 100 μικρά κομματάκια. Μια γρήγορη ματιά παρέα με το παιδί μόλις επιστρέψει από το σχολείο είναι μια αρχή που θα γίνει συνήθεια.

Καλή νέα σχολική χρονιά!
4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα