Μερικά λεπτά διαλογισμού ίσως είναι αυτό που θα διορθώσει τον ύπνο του παιδιού - 4moms

Μερικά λεπτά διαλογισμού ίσως είναι αυτό που θα διορθώσει τον ύπνο του παιδιού

Η προσθήκη μερικών λεπτών διαλογισμού πριν κοιμηθεί, ίσως το βοηθήσει σημαντικά στην ποιότητα του βραδινού ύπνου. Με την πανδημία να είναι σε εξέλιξη, πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν θέματα με τον ύπνο εξαιτίας του στρες.

Όμως, ακόμα κι αν δεν το επηρεάζει στον συναισθηματικό του κόσμο η πανδημία, λίγα λεπτά διαλογισμού κάθε βράδυ μπορούν να το ωφελήσουν σημαντικά με θέματα όπως η μείωση του άγχους, η μελαγχολία, ενώ θα βελτιώσει τις σχολικές του επιδόσεις καθώς θα είναι πιο ξεκούραστο το πρωί.

Το να μάθεις στα παιδιά να κάνουν λίγα λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα είναι πολύ πιο εύκολο απ ότι πιστεύεις. Ναι, μπορεί να αποσπάται εύκολα η προσοχή τους, όμως αυτό είναι και το ΄κλειδί΄. Να μάθεις στο παιδί να συγκεντρώνεται και έρχεται σε επαφή με τον εαυτό του.  

Η διαδικασία

Κάθισε με το παιδί σε έναν χώρο που αποπνέει ηρεμία και είναι ήσυχος, όπως το δωμάτιό του. Κλείσε τις συσκευές και καθίστε μαζί στο κρεβάτι ή το πάτωμα. Τοποθέτησε τον αντίχειρά σου στην παλάμη του και πάρτε μαζί βαθιές αναπνοές. Πες του να καθαρίσει το μυαλό του από σκέψεις και να εστιάσει στις βαθιές ανάσες.

Δεν θα είναι πάντα εύκολο

Δεν θα κάθεται πάντα εύκολα ή ήσυχα, ειδικά αν είναι κάτι νέο αυτό που δοκιμάζει. Πριν, λοιπόν, ξεκινήσετε τον διαλογισμό επέτρεψε του να αποβάλλει όλη την ενέργεια με το να παίζει, να τραγουδά ή απλά να φέρεται ως…παιδί. Μπορείς να συμμετέχεις και εσύ και έτσι, να περάσεις λίγο χρόνο μαζί του.

Γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις

Θα βοηθήσει το παιδί να ηρεμήσει πριν κοιμηθεί και έτσι, θα έχει καλύτερη ποιότητα ύπνου. Επιπλέον, θα του επιτρέψει να αποβάλλει όποιες ανησυχίες και σκέψεις έχει πριν πάει για ύπνο και είναι μία πρακτική που θα το ωφελήσει πολύ καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του καθώς θα του επιτρέπει να χαλαρώνει μετά από μία δύσκολη ημέρα.

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα