Κατοικίδιο και παιδί: Να τα αφήσω να κοιμούνται μαζί στο κρεβάτι; - 4moms

Κατοικίδιο και παιδί: Να τα αφήσω να κοιμούνται μαζί στο κρεβάτι;

Αν έχεις κατοικίδιο ξέρεις ήδη πως η σχέση του με το παιδί είναι εξαιρετικά στενή. Σε κάποια στιγμή λοιπόν, να περιμένεις πως τα δυο τους θα θέλουν να μοιραστούν και το κρεβάτι. Όμως, είναι ασφαλές; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες να σκεφτείς.

Οι αλλεργίες

Αν το παιδί ταλαιπωρείται από αλλεργίες ή έχει άσθμα, τότε δεν είναι μία καλή ιδέα. Μπορεί να επιβαρύνει το αναπνευστικό του, ειδικότερα αν είναι αλλεργικό στο τρίχωμα του.

Πώς είναι ο ύπνος του κατοικίδιου;

Αν έχεις παρατηρήσει πως κουνιέται πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου του και το παιδί κοιμάται ελαφρά, τότε καλύτερα να μην κοιμηθούν μαζί. Από την άλλη, μπορεί η συντροφικότητα που θα προσφέρει στο παιδί να το βοηθήσει ώστε να έχει πιο ποιοτικό ύπνο.

Η εκπαίδευση

Το πιο βασικό αν έχεις σκυλάκι είναι η εκπαίδευσή του. Αν το κουτάβι δεν έχει εκπαιδευτεί ακόμη, τότε καλύτερα να περιμένεις λίγο.

Μικρόβια

Η μεγαλύτερη ανησυχία σου είναι τα μικρόβια;  Σύμφωνα με το PetMD, αν το κατοικίδιο είναι υγιές τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εκτός φυσικά αν το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό του.

Η δύναμη της συνήθειας

Από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να τους αφήσεις να κοιμηθούν μαζί, να ξέρεις πως θα είναι δύσκολο να την αντιστρέψεις. Τα κατοικίδια μπορεί να συνηθίσουν να κοιμούνται στο κρεβάτι κι αν το παιδί αποφασίσει πως δεν θέλει, θα είναι δύσκολο να επιστρέψετε στην προηγούμενη κατάσταση. Έτσι, συζήτησε πρώτα μαζί του και πάρε μετά την τελική απόφαση.

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα