Η σωστή αντιηλιακή προστασία για τα παιδιά

Ζούμε σε μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες και κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες η αντιηλιακή προστασία είναι εξίσου σημαντική για μικρούς και μεγάλους. Φυσικά, για τα παιδιά, κυρίως αυτά της μικρής ηλικίας είναι επιτακτική η ανάγκη μίας ενισχυμένης προστασίας. Μπορεί για τον εαυτό μας να έχουμε φροντίσει μία μέτρια κάλυψη, το παιδικό δέρμα ωστόσο είναι πιο ευάλωτο στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Αν λοιπόν πάτε στην παραλία με τα παιδιά φροντίστε να έχετε μαζί σας μία αντιηλιακή κρέμα με spf 50+. Μπορεί τα spray που κυκλοφορούν πια στην αγορά να σας φαίνονται πιο εύκολα στη χρήση, η κρέμα όμως είναι πιο αποτελεσματική αφού απλώνεται όλη η ποσότητα στην επιδερμίδα. Επιπλέον, επειδή τα μικρά είναι απρόβλεπτα και το με το παιχνίδι είναι μονίμως βρεγμένα κι εκτεθειμένα στον ήλιο, όχι μόνο το αντιηλιακό πρέπει να είναι αδιάβροχο αλλά κι εσείς να το ανανεώνετε συχνά.

kid_sun

Φυσικά, η παραλία δεν είναι το μόνο μέρος που τα παιδιά χρειάζονται αντιηλιακό. Μία βόλτα στην πόλη ή ακόμα και μία βόλτα με το αυτοκίνητο απαιτεί προστασία. Εξάλλου ο ήλιος δεν είναι βλαβερός μόνο όταν είμαστε στη θάλασσα! Θυμηθείτε επίσης ότι τα μικρά παιδιά, πολλές φορές υπερεκτιμούν τις αντοχές του και την ώρα που παίζουν όλα είναι ιδανικά. Επομένως δεν θα αναζητήσουν σκιά όπως ένας ενήλικας. Γι’ αυτό πρέπει να τους την προσφέρετε. Τραβήξτε τους σε ένα σκιερό μέρος δελεάζοντάς του με κάτι δροσερό και νόστιμο, όπως ένα smoothie ή μία γρανίτα.

Τέλος, έχετε πάντα μαζί σας είναι mini kit με προϊόντα που αντιμετωπίζουν το κάψιμο. Μία κρέμα αλόης για παράδειγμα ή ένα δροσιστικό spray με βιταμίνες μπορούν να απαλύνουν και να προλάβουν περαιτέρω προβλήματα που τυχόν θα δημιουργηθούν από τις βλαβερές ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα