Γιατί να ξεκινήσει παιδική yoga

Τα οφέλη της yoga για τους ενήλικες είναι γνωστά.

Προγράμματα Yoga υπάρχουν για όλες τις φάσεις της ζωής, από την εφηβεία, την εγκυμοσύνη, τη λοχεία έως και μετά από τραυματισμούς. Πρόκειται για μία ήπιας μορφής άσκηση που βοηθά στην ευεξία του σώματος αλλά και του μυαλού. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να τη συστήσεις και στο παιδί σου;

Η παιδική yoga κατακτά ολοένα και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μία δραστηριότητα με πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη για το παιδί και γι αυτό προτιμάται ολοένα και περισσότερο από τους γονείς.

Ένα μάθημα παιδικής yoga συμπεριλαμβάνει δημιουργικά παιχνίδια με βάση τις αρχές της yoga, φανταστικά ταξίδια και χαλάρωση μέσω καθοδηγούμενων οραματισμών που βοηθούν στην ανάπτυξη της φαντασίας. Επιπλέον, η χαλάρωση και οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν το παιδί να μάθει από μικρή ηλικία να έρχεται σε επαφή με τον εαυτό του.

Εκτός από την ανάπτυξη της φαντασίας, αποκτά ένα δυνατό και ευλύγιστο σώμα, σωματική και συναισθηματική επίγνωση, καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα και διδάσκεται τρόπους χαλάρωσης και αποβολής του καθημερινού άγχους. Επιπλέον, βοηθά παθήσεις όπως: άσθμα, πονοκεφάλους, διαταραχές ύπνου και λόγου.

Ήδη από την ηλικία των 3+ τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν μαζί με τους γονείς τους. Από τα 6+ το μάθημα έχει άφθονο γέλιο, κίνηση και παιχνίδι. Από τα 12+ ξεκινούν οι στάσεις ισορροπίας και ενδυνάμωσης.

 

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα