Και όμως, είναι πολύ εύκολο να είναι ευτυχισμένο ένα παιδί - 4moms

Και όμως, είναι πολύ εύκολο να είναι ευτυχισμένο ένα παιδί

Όποια μητέρα κι αν ρωτήσεις θα σου πει πως θέλει το παιδί της να είναι ευτυχισμένο. Εκτός, φυσικά, από την υγεία του παιδιού, μεγάλο ρόλο παίζει και η ευτυχία του. Όμως, πότε είναι το παιδί μας χαρούμενο;

Ίσως νομίζεις πως τα πολλά παιχνίδια, η τηλεόραση, ή τα γλυκά, το πετυχαίνουν αυτό, όμως αυτά είναι υλικά και σίγουρα δεν συμβάλλουν στην πραγματική ευτυχία του παιδιού.

Άλλωστε, μία μητέρα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα από το να αγοράζει απλά στο παιδί της πράγματα.

Οικογενειακές παραδόσεις

Οι οικογενειακές παραδόσεις είναι πολύ σημαντικές και είναι αυτό που θα θυμάται το παιδί σε όλη τη ζωή του. Επιπλέον, ενισχύουν τους δεσμούς της οικογένειας και δημιουργούν αναμνήσεις.

Η αισιοδοξία

Ειδικότερα οι έφηβοι χρειάζονται όση αισιοδοξία μπορούν να έχουν, κι αυτό μαθαίνεται από νωρίς. Μάθε στο παιδί να βλέπει πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και το ποτήρι μισογεμάτο.

Η ενθάρρυνση και η επιβράβευση

Στην προκειμένη περίπτωση η γραμμή είναι πολύ λεπτή. Θέλεις να το ενθαρρύνεις και να το επιβραβεύσεις, όμως να μην το ‘φορτώσεις’ με δικές σου προσδοκίες. Να του μάθεις πως είναι ok να αποτυγχάνει όταν έχει βάλει τα δυνατά του.

Self Care

Όλοι γνωρίζουμε πως το self care είναι απαραίτητο για τους ενήλικες. Όταν η μητέρα είναι ευτυχισμένη, το ίδιο είναι και το παιδί. Έτσι, μην αμελείς τις δικές σου ανάγκες. Βρες λίγο χρόνο μέσα στην καθημερινότητά σου ώστε να τον αφιερώνεις σε εσένα.

Ποιοτικός χρόνος και επικοινωνία

Τα παιδιά που περνούν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους είναι και πιο ευτυχισμένα. Ισχυροποιούνται οι δεσμοί της οικογένειας και τα μέλη της έχουν καλύτερη επικοινωνία. Οι συζητήσεις θα σε βοηθήσουν να μάθεις το παιδί –τις απόψεις και τις σκέψεις του- και εκείνο θα ξέρει πως μπορεί να έρθει σε σένα ανά πάσα στιγμή.

 

Photo by Gabriel Baranski from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα