Έχει γενέθλια εν μέσω πανδημίας; 4 ιδέες για virtual πάρτι

Στην εποχή του social distancing τα γενέθλια και τα παιδιά είναι πολύ διαφορετικά για όλο τον πλανήτη.

Ωστόσο, με την τεχνολογία να είναι φίλη μας, έχουμε «βγάλει» τα δύο lockdown με βιντεοκλήσεις, τηλεργασία και τηλεκπαίδευση. Γιατί λοιπόν να μην διοργανώσουμε ένα virtual party ώστε το παιδί μας να δει τους φίλους του και να περάσουν λίγο χρόνο μαζί;

Εορταστικό δείπνο

Ήδη οι γιαγιάδες και οι παππούδες είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις βιντεοκλήσεις, καθώς για μερικούς μήνες φέτος είναι ο μόνος τρόπος να δουν τα εγγόνια τους. Μπορείτε λοιπόν να διοργανώσετε ένα virtual dinner. Βάλτε το γιορτινό γεύμα σας, ντυθείτε καλά και καλέστε τους.

Παιδικό πάρτι

Με τον ίδιο τρόπο, το παιδί μπορεί να επικοινωνήσει με τους φίλους του. Ορίστε με τους υπόλοιπους γονείς ένα online ραντεβού και ο κάθε γονέας πρέπει να σκεφτεί από ένα παιχνίδι που θα μπορούν να παίξουν τα παιδιά ακόμα και από τέτοια απόσταση. Καραόκε, ζωγραφική, επιτραπέζια τύπου Pictionary, και παιχνίδια ερωτήσεων είναι αυτά που θα σας «σώσουν» και τα παιδιά σίγουρα θα διασκεδάσουν.

Διαγωνισμός χορού/ τραγουδιού/ στολής

Τι κι αν είναι Χριστούγεννα; Μπορείτε να προτρέψετε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη σύνδεση να ντυθούν κάτι ξεχωριστό ή να βάλουν την αγαπημένη τους στολή. Η καλύτερη θα κερδίσει ένα δώρο που θα παραγγείλετε και θα στείλετε με κούριερ στη διεύθυνση του νικητή. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να διοργανώσετε διαγωνισμό χορού αλλά και τραγουδιού.

Διαγωνισμός μαγειρικής

Αν το παιδί είναι μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να διοργανώσετε έναν online διαγωνισμό μαγειρικής. Όλα τα παιδιά πρέπει να βοηθήσουν τους γονείς να φτιάξουν μπισκότα, κουλουράκια κλπ. Το ότι θα το κάνετε όλοι μαζί θα είναι άκρως διασκεδαστικό. Μέχρι να περιμένετε να ψηθούν, μπορείτε να αφήσετε το παιδί να τα πει με τους φίλους του.

Τεχνικά προβλήματα

Για να αποφύγετε θέματα με τον ήχο, δώστε τις απαραίτητες οδηγίες σε όλους πριν συνδεθούν. Επιπλέον, ορίστε από πριν ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο για τη βιντεοκλήση ώστε να μην «ξεμείνετε» μπροστά στην οθόνη για ώρες.

 

Photo by Isabella and Louisa Fischer from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα