Δραστηριότητα στο σπίτι: Μπορεί να είναι Ιούνιος αλλά μπορείτε να παίξετε «χιονοπόλεμο» - 4moms

Δραστηριότητα στο σπίτι: Μπορεί να είναι Ιούνιος αλλά μπορείτε να παίξετε «χιονοπόλεμο»

Μπορεί να είναι μέσα Ιουνίου, όμως ποιος είπε πως δεν μπορείς να παίξεις «χιονοπόλεμο» με το παιδί; Είτε επειδή θέλετε να μείνετε σπίτι το Σαββατοκύριακο, είτε για όταν κλείσουν τα σχολεία, είτε γιατί απλά θέλεις να φέρεις έναν ‘χειμωνιάτικο αέρα’ μέσα στο καλοκαίρι, σου έχω μία πολύ ωραία πρόταση για παιχνίδι.

Πώς θα παίξεις «χιονοπόλεμο»

Αρχικά, θα πρέπει να απομακρύνεις όλα τα εύθραυστα αντικείμενα από το σαλόνι και τον χώρο. Στη συνέχεια, στήσε μαζί με την οικογένειά σου ένα οχυρό με σεντόνια, μαξιλαροθήκες και άδειες κούτες. Ο καθένας θα έχει το δικό του οχυρό που θα κρύβεται πίσω από αυτό και θα πραγματοποιεί την ‘επίθεσή’ του.

Τι θα χρειαστείς

Όσο για το «χιόνι»; Πάρε λευκά, μαλακά αντικείμενα, όπως είναι οι λευκές κάλτσες που θα τις έχεις γεμίσει με κάτι ελαφρύ- π.χ χαρτοπετσέτες που θα τις έχεις κάνει μπαλάκια. Αλλά και χαρτομάντηλα που θα τα έχεις κάνεις μπαλάκια και μέσα τους θα έχουν λευκό βαμβάκι, είναι επίσης μία καλή επιλογή.

Ουσιαστικά, άσε τη φαντασία ελεύθερη και μαζί με το παιδί βρείτε τρόπους να φτιάξετε το δικό σας «χιόνι» για να παίξετε.

 

Photo by N. from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα