Αυτή είναι η πιο ωραία ιδέα για τούρτα για τα πρώτα του γενέθλια - 4moms

Αυτή είναι η πιο ωραία ιδέα για τούρτα για τα πρώτα του γενέθλια

Το μωρό σου ετοιμάζεται να σβήσει το πρώτο του κεράκι στην τούρτα και εσύ δεν ξέρεις τι τούρτα να πάρεις.

Στην πραγματικότητα, ξέρεις πως είναι πολύ μικρό για να θυμάται ή και να καταλάβει την έννοια των γενεθλίων, όμως αυτό δεν εμπόδισε κανέναν γονέα να καλέσει συγγενείς και φίλους για να γιορτάσουν αυτό το μεγάλο milestone. Ειδικά τώρα που το lockdown πέρασε, θες να το γιορτάσεις κατάλληλα με τους αγαπημένους σου.

Τι τούρτα όμως να πάρω;

Αντί για μία πολυώροφη και περίτεχνη τούρτα, μπορείς να πάρεις – ή να φτιάξεις- μία που θα απολαύσει. Κι αυτή δεν είναι άλλη από ένα smash cake.

Τι είναι το smash cake;

Βασικά, αυτό που λέει και η ονομασία του. Συνήθως είναι μικρές τούρτες που μπορεί το παιδί να «σπάσει» (smash) με το χέρι του, ακόμα και να βάλει το κεφάλι του μέσα. Είναι σίγουρα η πιο διασκεδαστική επιλογή για το μωρό σου και θα σου χαρίσει και υπέροχες φωτογραφίες.

Πώς να το κάνω ώστε να μη γίνει χάλια το σπίτι;

Αρχικά, τοποθέτησε ένα τραπεζομάντηλο (καλύτερα να είναι από αυτά τα μίας χρήσης για πάρτι) και βάλε το μωρό σου πάνω, φορώντας μόνο την πάντα του. Καλό είναι να έχεις και μία πετσέτα δίπλα σου. Αφήνεις την τούρτα μπροστά του και αφήνεις το μωρό να κάνει τα υπόλοιπα.

Τι γίνεται με την τούρτα των καλεσμένων;

Καλό το smash cake αλλά κανείς δεν θα θέλει να φάει μία τούρτα που είναι…παντού. Οπότε, μπορείς να αγοράσεις μία άλλη, απλή, τούρτα να κόψεις και να μοιράσεις στις ίδιες γεύσεις. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις παστάκια και μικρά, ατομικά γλυκά.

Photo by Henley Design Studio on Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα