Απλοί τρόποι να μάθετε στο παιδί την αξία της ανακύκλωσης - 4moms

Απλοί τρόποι να μάθετε στο παιδί την αξία της ανακύκλωσης

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια από τις συσκευασίες και έχουμε δύο κάδους στο σπίτι μας, έναν για τα απορρίμματα και έναν για την ανακύκλωση.

Τα παιδιά σίγουρα θα μάθουν αυτή τη συνήθεια, όμως μπορείτε τους μιλήσετε και να τους εξηγήσετε την αξία της ανακύκλωσης με πέντε απλά βήματα.

Tα βιβλία

Με τη βοήθεια των βιβλίων και της συζήτησης μπορεί να γίνει η εισαγωγή του παιδιού στον κόσμο της ανακύκλωσης ώστε να μάθει με απλά λόγια τη σημασία και τα οφέλη της. Στην αγορά θα βρείτε πολλά βιβλία που θα σας βοηθήσουν.

Τι ανακυκλώνεται και τι όχι

Μάθετε στο παιδί να ανακυκλώνει μόνο του ξεχωρίζοντας τι μπαίνει στον κάθε κάδο. Βοηθήστε το και κάντε τη διαδικασία ως ένα παιχνίδι, ώστε να μάθει διασκεδάζοντας.

Χειροτεχνίες

Αγοράστε του αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά και βοηθήστε το να κάνει χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα, όπως καπάκια, μπουκάλια κλπ. Στο ίντερνετ θα βρείτε πολλές προτάσεις για χειροτεχνία ενώ οι περισσότερες περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν e-shop με αντίστοιχα προϊόντα.

Στη βόλτα

Όταν είστε βόλτα και χρειάζεται να πετάξει πχ. ένα πλαστικό μπουκάλι, περιμένετε μέχρι να βρείτε τον αντίστοιχο μπλε κάδο.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα