Απλές συμβουλές που θα προστατεύσουν το παιδί απο τους κινδύνους του διαδικτύου

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε ένα άτομο και το περιγράφει, όπως όνομα, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα κ.α. Μάθε στο παιδί σου πώς να τα προστατεύει». Το μήνυμα αυτό στέλνει μέσω Twitter η Ελληνική Αστυνομία και δίνει πέντε συμβουλές για την προστασία των ανηλίκων από το διαδίκτυο.

Έλεγχος

Ελέγχουμε μαζί με το παιδί τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου των λογαριασμών του και βεβαιωνόμαστε ότι έχει ενεργοποιήσει την επιλογή διπλού ελέγχου ταυτότητας (two step verification), ενώ οι κωδικοί που χρησιμοποιεί είναι ασφαλείς.

Συζήτηση

Συζητάμε με τα παιδιά προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φίλοι τους σε κάποιο προφίλ θα πρέπει να είναι μόνο οι φίλοι τους και στην πραγματική ζωή.

Αποδοχή αιτημάτων φιλίων

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αποδέχονται άγνωστα άτομα, ούτε «φίλους φίλων».

Εξηγούμε τους κινδύνους

Συζητάμε με τα παιδιά για τους κινδύνους της έκθεσης των προσωπικών δεδομένων (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικοί αριθμοί, σχολεία κ.λπ.), φωτογραφιών (άσεμνες και μη), ακόμα και mail στις εκάστοτε ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

Μιλάμε για την αποστολή φωτογραφιών και video

Τονίζουμε ότι η ενδεχόμενη αποστολή φωτογραφιών σε γνωστό άτομο μια δεδομένη στιγμή μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες μελλοντικά.

 

Photo by Annie Spratt from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα