Απλά tips για ένα οικογενειακό πικ-νικ στο σπίτι γι’ αυτές τις ημέρες που έχει πολύ κρύο για να βγείτε έξω

Το κρύο αυτές τις ημέρες είναι τσουχτερό, οπότε αντί για ένα πικ-νικ σε κάποιο πάρκο, σου προτείνω να διοργανώσετε ένα μέσα στο σαλόνι.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος προγραμματισμός, με έξι (πολύ) απλά tips θα κάνετε το τέλειο πικ-νικ στο σπίτι σας. Μπορείτε να είστε οικογενειακά, ή ακόμα και να καλέσετε φίλους στο σπίτι για ένα ιδιαίτερο…πάρτι.

Το σκηνικό

Το να κάνετε το πικ-νικ στην τραπεζαρία είναι κάπως προβλέψιμο. Οπότε, τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις σε ένα δωμάτιο που συνήθως δεν τρώτε; Απομάκρυνε τα έπιπλα που στέκονται «εμπόδιο», φέρε κάποια από τα φυτά να συμπληρώσουν το σκηνικό, βρες στο Spotify μία λίστα με ήχους της φύσης και άνοιξε διάπλατα τις κουρτίνες.

Ο φωτισμός

Το καλύτερο είναι ο φυσικός φωτισμός, έτσι άνοιξε τις κουρτίνες ώστε να μπαίνει το φως και να δημιουργήσει ένα τέλειο σκηνικό που είναι και άξιο να φωτογραφηθεί για το Instagram.

Η άνεση

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του πικ-νικ στο σπίτι είναι η άνεση. Φέρε κάποια από τα μαξιλάρια του καναπέ και δημιούργησε ένα άνετο και boho σκηνικό.

Το finger food

Επειδή θα μείνετε σπίτι δεν σημαίνει πως χρειάζεται να υπάρχει μαγειρευτό φαγητό. Σάντουιτς, πατατάκια με dip, πλατώ τυριών, μπρουσκέτες, είναι μερικές από τις γρήγορες ιδέες φαγητού.

Τα ποτά

Αναψυκτικά για τους μικρούς και ποτά για τους μεγάλους. Όμως, όχι σε απλά ποτήρια. Μπορείς να τα σερβίρεις σε ιδιαίτερα ποτήρια, με χρωματιστά καλαμάκια και φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι – ανάλογα με το ποτό.

Μία δραστηριότητα

Καλά όλα αυτά, όμως το φαγητό και το ποτό δεν θα διαρκέσουν πολύ. Έτσι, μπορείς να διοργανώσεις κάποια δραστηριότητα ώστε να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται αυτό το πικ-νικ. Μπορείς να φέρεις κάποιο επιτραπέζιο ή να έχεις επιλέξει από πριν κάποιο παιχνίδι σε online εφαρμογή.

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα