Η Generation Alpha είναι η πρώτη γενιά που μεγαλώνει “μέσα” στην τεχνολογία

Αν είσαι στα 30plus τότε σίγουρα θυμάσαι την πρώτη φορά που άκουσες για το Facebook.

Το πώς στην αρχή δεν σε είχε ενθουσιάσει αλλά αποφάσισες να κάνεις λογαριασμό και μετά έκανες με τις ώρες διάφορα quiz και έπαιζες Farmville.

Όμως, οι millennials και η generation z δεν μεγαλώσαμε με την τεχνολογία να είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Αντίθετα, η generation Alpha είναι η πρώτη γενιά που μεγαλώνει με την τεχνολογία. Δηλαδή, τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2011 και είναι η generation Αlpha δεν θα γνωρίσουν ποτέ έναν κόσμο χωρίς το Instagram, το mail, τα κοινωνικά δίκτυα και το Google.

Σίγουρα και πριν το 2011 η τεχνολογία είχε μπει πολύ στη ζωή μας και τα παιδιά συστήνονταν από πολύ νωρίς μαζί της, όμως σκέψου πως δεν υπήρχαν βρεφικές τους φωτογραφίες σε προφίλ στο Instagram – το οποίο δημιουργήθηκε το 2010.

Είναι σημαντικό να μιλήσεις στο παιδί για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, να ορίζεις ένα time limit στην ενασχόληση που έχει με την τεχνολογία αλλά και να παρακολουθείς τα προγράμματα και τις σελίδες που επισκέπτεται.

Η τεχνολογία έχει πολλά καλά, όμως μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού και να επηρεάσει τη μυοσκελετική του ανάπτυξη λόγω της λανθασμένης στάσης σώματος. Επιπλέον, καλό είναι να περιορίζεις στο ελάχιστο τον χρόνο που περνά με το κινητό ή το tablet γιατί θες αλήθεια να μάθει από παιδί πως το κινητό είναι κάτι που τσεκάρουμε συνεχώς και έχουμε πάντα μαζί μας;

Η generation Alpha έρχεται να μας συστηθεί ως η γενιά που μεγαλώνει με την τεχνολογία και εμείς να συναντήσουμε νέες προκλήσεις ως γονείς.

 

Photo by Charles Deluvio from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα