Η περιοχή του προσώπου μας που είναι πιο εκτεθειμένη στον ήλιο

Πλέον, με τον ήλιο να είναι «καθημερινός σύντροφος» και το καλοκαίρι προ των πυλών, σπάνια βγαίνουμε έξω χωρίς την αντιηλιακή μας κρέμα προσώπου και την κρέμα ματιών μας με UV προστασία. Ωστόσο, όσο αντιηλιακό ή κρέμα και αν βάλουμε, υπάρχει ένα μέρος στο πρόσωπο που αμελούμε και είναι το πιο εκτεθειμένο.

Η περιοχή γύρω από τα βλέφαρα, που το δέρμα είναι αρκετά λεπτό και ευαίσθητο στις ακτίνες του ήλου, είναι το σημείο που «ξεχνάμε» περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε 84 άτομα που τους ζητήθηκε να βάλουν αντιηλιακή κρέμα προσώπου και αντίστοιχη κρέμα ματιών. Στη συνέχεια, έβγαλαν φωτογραφίες με UV φίλτρο, όπου φαινόταν πόσο καλά είχαν καλύψει το πρόσωπό τους.

Οι ερευνητές βρήκαν έτσι ότι στο 17% του προσώπου δεν είχε επαρκή αντιηλιακή ενώ υπήρχε 21% χαμηλότερη κάλυψη στην περιοχή γύρω από τα βλέφαρα.

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα