Ηλιακό έγκαυμα: Τα αιθέρια έλαια που καταπραΰνουν το τσούξιμο

Το τσούξιμο και ο πόνος του ηλιακού εγκαύματος μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα. Το δέρμα ξεραίνεται και χρειάζεται διαρκή και έντονη ενυδάτωση και να αποκατασταθεί ο ιστός. Υπάρχουν κάποια αιθέρια έλαια που ενδείκνυνται σε ήπια εγκαύματα, καθώς καταπραΰνουν τον πόνο και επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα, το έλαιο τεϊόδεντρου, η λεβάντα, το γεράνι, η μέντα, η καρύδα και το χαμομήλι είναι ιδανικές επιλογές για τα ήπια ηλιακά εγκαύματα σύμφωνα με τη δερματολόγο Michele Green. «Το χαμομήλι μου αρέσει περισσότερο. Μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά από κάψιμο. Το λάδι καρύδας είναι επίσης πραγματικά καταπραϋντικό, όπως και ένα τζελ με αλόη βέρα».

Συγκεκριμένα, η αλόη περιέχει δραστικές ουσίες οι οποίες περιορίζουν τόσο την φλεγμονή όσο και τον πόνο, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και ενισχύουν την αποκατάσταση του δέρματος. Μπορείτε ακόμη να αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά, καθώς και συστατικά όπως το έλαιο αβοκάντο, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C. Οι βιταμίνες γενικότερα λειτουργούν καλά για την αποκατάσταση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη, Εφαρμόστε τα προϊόντα που έχετε επιλέξει αμέσως μετά το ντους, ώστε να «κλειδώσει» η υγρασία στο δέρμα. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αρκετές φορές αυτή τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, μην εφαρμόσετε οποιοδήποτε από αυτά τα είδη σε σοβαρά εγκαύματα ή σε επιφανειακά εγκαύματα, ειδικά φλύκταινες στο δέρμα, που πιθανότατα χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα