Αυτό είναι το πιο βρώμικο μέρος στο παιδικό δωμάτιο

Όπως κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, το παιδικό δωμάτιο έχει μικρόβια, βακτήρια και το δικό του «κρυφό σημείο» που συγκεντρώνεται η βρωμιά.

Το ξέρεις και από το υπόλοιπο σπίτι άλλωστε, όσο καλά και διεξοδικά κι αν καθαρίζεται ένας χώρος, πάντα υπάρχουν σημεία που ‘κρύβουν΄μικρόβια. Όσον αφορά το παιδικό δωμάτιο, τα πλαστικά παιχνίδια, τα πόμολα, τα λούτρινα αλλά και τα ράφια είναι μερικά από τα πιο βρώμικα σημεία. Όμως, αυτό που σίγουρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι το χαλί.

Αρκεί μόνο να σκεφτείς πως στον πάτο των παπουτσιών μας «κουβαλάμε» μικρόβια, βρωμιά από τον δρόμο, περιττώματα κλπ.

Ακόμα όμως κι αν βγάζετε τα παπούτσια πριν μπείτε στο σπίτι, το χαλί λόγω των μαλακών ινών του βοηθά στη δημιουργία εστίας μικροβίων. Επιπλέον, είναι δύσκολος ο καλός καθαρισμός του, ειδικά αν πρόκειται για χαλί τύπου φλοκάτη.

Πώς να το καθαρίζετε

Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα δύο φορές την εβδομάδα και το να διατηρείτε στεγνό το χαλί στο παιδικό δωμάτιο είναι δύο από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια και τη βρωμιά, ενώ περίπου μία φορά κάθε τρεις μήνες, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε βαθύτερο καθαρισμό με ένα μηχάνημα καθαρισμού χαλιών ή ένα σπιτικό προϊόν.

Για να φρεσκάρετε ένα χαλί μεταξύ των βαθιών καθαρισμών, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια απλώστε λίγο νερό από πάνω. Αφήστε το μείγμα να στεγνώσει πριν το σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα