Γιατί το μπάνιο του νηπίου είναι το απόλυτο parenting hack κατά τη διάρκεια του lockdown

Με δύο lockdowns με μερικούς μήνες διαφορά και προσπαθώντας να ισορροπήσεις την τηλεκπαίδευση με την εργασία από το σπίτι, ίσως νιώθεις χαμένη μέσα στην καθημερινότητα. Επιπλέον, ήδη απο την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει οι διακοπές για το μικρό σου, οπότε σίγουρα η καθημερινότητα έχει ξανά νέους ρυθμούς.

Ίσως δεν το πιστεύεις τώρα, αλλά πραγματικά το μπάνιο θα αποβεί σωτήριο τις περισσότερες φορές.

Τα σνακς που λερώνουν

Αν κάθε φορά που σου ζητά παγωτό/γιαούρτι/ σοκολάτα και όλα εκείνα τα σνακς που μέρος τους καταλήγει στα ρούχα του παιδιού, τότε τι θα έλεγες να μεταφερθείτε στο μπάνιο; Βάλε λίγο νερό στη μπανιέρα και άφησε το παιδί να φάει εκεί το σνακ του. Στη συνέχεια, θα το κάνεις μπάνιο και εκείνο θα είναι ενθουσιασμένο που του δόθηκε η ευκαιρία να φάει στη μπανιέρα.

Τα παιχνίδια και οι φούσκες

Με μπόλικο αφρόλουτρο και παιχνίδια, μπορεί να μείνει απασχολημένο για πολλή ώρα. Όταν δεν θες να κάθεται άλλο μπροστά σε μία οθόνη, τότε μεταφερθείτε για παιχνίδι στο μπάνιο. Φουσκωτά παπάκια και καραβάκια, φούσκες και μουσική είναι το τρίπτυχο για ένα διασκεδαστικό μπάνιο.

Είναι χαλαρωτικό

Εντάξει, αυτό είναι το προφανές. Ένα ζεστό μπάνιο είναι άκρως χαλαρωτικό. Αν η μπανιέρα σου είναι αρκετά μεγάλη, κάθισε στην άκρη της και βάλε τα πόδια σου μέσα στο ζεστό νερό και θα δεις πως θα απολαύσεις και εσύ τα χαλαρωτικά οφέλη του.

Ο χρόνος

Και όμως, το να κάνεις μπάνιο το μικρό σου και να παίζετε μαζί συνδυάζει πολλά οφέλη. Αρχικά, περνάς χρόνο με το μικρό σου και μπορείτε να παίξετε ή να συζητήσετε και ταυτόχρονα, περνά η ώρα ευχάριστα και γρήγορα.

 

Photo by Thomas Despeyroux from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα