Τα 6 μεγαλύτερα αναπτυξιακά άλματα μεταξύ 2 και 3 ετών

Μεταξύ 2 και 3 ετών το μικρό σου θα το δεις να αλλάζει. Από μωρό, πλέον γίνεται παιδί.

Τα αναπτυξιακά άλματα και οι αλλαγές που φέρνει αυτός ο ένας χρόνος είναι μεγάλες. Είναι η ηλικία που ωριμάζει, αναπτύσσει επαρκώς πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες του και καλλιεργείται η αίσθηση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας.

Η τουαλέτα

Το παιδί θα μάθει να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα και θα έρθει η μετάβαση από το γιογιό στη λεκάνη. Κοντά στα τρίτα του γενέθλια θα αρχίσει να ζητά να πάει στην τουαλέτα όταν το χρειάζεται. Επιπλέον, θα μπορείτε να πλένει τα χέρια του και να τα σκουπίζει.

Το ντύσιμο

Τα περισσότερα 2χρονα μπορούν να βγάζουν τα ρούχα και τα παπούτσια τους αν κάποιος τα βοηθήσει με τα κουμπιά. Όμως, κοντά στα τρία θα αρχίσουν να ντύνονται και να ξεντύνονται με λιγότερη βοήθεια.

Το φαγητό

Μία ακόμα μεγάλη αλλαγή είναι πως μεταξύ 2 και 3 ετών το παιδί θα μάθει να τρώει μόνο του. Στην αρχή μπορεί να δυσκολεύεται, όμως με τον καιρό θα τελειοποιήσει την τεχνική αυτή.

Η ομιλία

Λίγο πριν τα τρία χρόνια του θα μπορεί να σχηματίζει προτάσεις. Θα εντάξουν τον πληθυντικό και τα επίθετα στις προτάσεις τους και με τη συζήτηση μαζί σας θα κατακτήσει κι αυτό το skill πολύ γρήγορα.

Η κοινωνική ζωή

Είναι η ηλικία που τα περισσότερα παιδιά πάνε στον παιδικό σταθμό. Εκεί, θα αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, θα κάνουν τους πρώτους φίλους τους και θα αναπτύξουν κάποιες συνήθειες.

Οι δουλειές στο σπίτι

Μπορεί να σας φαίνεται νωρίς, όμως είναι η ηλικία που ένα παιδί μπορεί να βοηθά στην τακτοποίηση. Το να μαζεύουν τα παιχνίδια τους και να τα τοποθετούν στο κουτί αποθήκευσης είναι πολύ εύκολο γι αυτή την ηλικία. Επιπλέον, μπορούν να βοηθούν στο στρώσιμο του τραπεζιού με το να μεταφέρουν μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, ακόμα και πιάτα.

 

Photo: Pexels –Tetyana Kovyrina

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα