4 καλές διατροφικές συνήθειες που μας άφησε η καραντίνα

Υγεία

Elle.gr , 08-06-2021

Ανάμεσα στα τόσα αρνητικά, η καραντίνα μάς χάρισε και μερικές καλές συνήθειες που θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε και στη νέα, έντονη καθημερινότητά μας.

Οι άνθρωποι έγιναν πιο εκδηλωτικοί με τα συναισθήματά τους, διότι όλοι βιώναμε μια δύσκολη πραγματικότητα εγκλεισμού, πολλοί στράφηκαν με ζήλο στη γυμναστική και άλλοι έκαναν το ίδιο και με τη διατροφή τους.

Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Σοφία Κόντη υποστηρίζει πως η καραντίνα μας άφησε κάποιες σημαντικές θετικές αλλαγές στο κομμάτι της διατροφής, οι οποίες θα μας συντροφεύουν για καιρό.

Χρόνος για μαγειρική

Πολύ σημαντική παράμετρος, για να τρέφεσαι υγιεινά. Μπορεί να σου φαινόταν πολύ δύσκολο να χωρέσει η μαγειρική στην έντονη καθημερινότητά σου, όμως τώρα σου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσεις ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ώρες στην κουζίνα για να ετοιμάσεις ένα υγιεινό και εύκολο γεύμα.

Δοκίμασες νέες γεύσεις

Διαδίκτυο και τηλεόραση σου δημιούργησαν πολλές φορές συναισθήματα άγχους και φόβου, αλλά αν πρέπει να εστιάσουμε σε κάτι θετικό σίγουρα σε παρακίνησαν να δοκιμάσεις νέα τρόφιμα που δεν είχες στην διατροφή σου. Έτσι, αποδείχθηκε πως η ισορροπημένη διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Η διατροφή πρέπει να μας θρέφει, αλλά και να μας ικανοποιεί.

Διάβασε ακόμα 2 καλές συνήθειες που μας άφησε το lockdown, στο elle.gr

 

Photo by Brooke Lark from Unsplash