Η περιποίηση της επιδερμίδας μας αποτελεί καθημερινή ρουτίνα για όλες μας. Κάπως έτσι όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά μας, πάντα ξεκλέβουμε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα προκειμένου για τον αφιερώσουμε στο σωστό skincare που θα μας χαρίσει λαμπερή όψη.

Ωστόσο, σε όλο αυτό το ταξίδι ομορφιάς υπάρχει ένα ερώτημα που σίγουρα μας έχει απασχολήσει πολλές φορές τις περισσότερες από εμάς: Ποια είναι η σωστή σειρά για να εφαρμόζουμε τα προϊόντα περιποίησης στην επιδερμίδα μας; Έχοντας τόσους πολλούς και διαφορετικούς συμμάχους ομορφιάς στο μπουντουάρ μας είναι λογικό να μπερδευόμαστε.

Εμείς, προκείμενου να βάλουμε τέλος στα ερωτηματικά, κάναμε την έρευνά μας και σου παρουσιάζουμε την σωστή σειρά με την οποία πρέπει να απλώνεις τα προϊόντα περιποίησης στην επιδερμίδα σου για να σου χαρίσουν το μέγιστο beauty αποτέλεσμα.

Γιατί είναι σημαντική η εφαρμογή των προϊόντων ομορφιάς με τη σωστή σειρά;

Εμείς πρέπει να σου πούμε ότι εύλογα αναρωτιέσαι ποια είναι η σωστή σειρά για την εφαρμογή των beauty items σου. Γιατί; Όταν οι σύμμαχοι ομορφιάς απλώνονται στην επιδερμίδα μας με τη σωστή σειρά, τότε τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, καθώς αυτό βοηθάει το δέρμα μας να ανταποκριθεί καλύτερα και τα προϊόντα δουλεύουν πιο σωστά.

Καθαρισμός

Ο πρώτος και βασικότερος κανόνας είναι ο σωστός καθαρισμός. Όσο πιο καθαρό είναι το δέρμα μας, τόσο πιο εύκολο είναι να δεχτεί και να απορροφήσει τα skincare προϊόντα. Ξεκινά, λοιπόν, με το αγαπημένο σου καθαριστικό προϊόν, το οποίο ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου και θα προετοιμάσει το δέρμα σου για τα επόμενα steps.

Toner

Σειρά τώρα έχει το toner.Ουσιαστικά πρόκειται για τη τονωτική λοσιόν, η οποία θα βοηθήσει να απομακρυνθούν οι ρύποι, το σμήγμα και τυχόν υπολείμματα από το μακιγιάζ που δεν καταφέραμε να αφαιρέσουμε με τον καθαρισμό. Και σε αυτό το step «άκου» τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και βρες το κατάλληλο toner με την ιδανική σύνθεση για εσένα. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα έχουν ως βάση στη σύνθεσή τους συστατικά όπως AHA, ρετινόλη, σαλικυλικό οξύ κλπ. H χρήση τους συμβάλει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας μας.

Serum

Μετά το toner ακολουθεί το serum,το οποίο χάρη στην ανάλαφρη σύνθεσή του χαρίζει στην επιδερμίδα μας όλα τα δραστικά συστατικά που χρειάζεται. Τα serum απορροφώνται εύκολα και διεισδύουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας μας. Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να επιλέξεις τον oρό στοχεύοντας να επιλύσεις μια συγκεκριμένη ανάγκη στο δέρμα σου.

Δες την υπόλοιπη σειρά του skincare σου στο elle.gr

 

Photo by Mathilde Langevin from Unsplash