Εδώ και αρκετό διάστημα η Υβόννη Μπόσνιακ έχει ανοίξει το δικό της κανάλι στο youtube, όπου και κάνει τις μαγειρικές της προτάσεις.

Μια εξ’ αυτών, λοιπόν, είναι τα τσουρέκια. Έτσι, μπήκε στην κουζίνα της και έδειξε βήμα-βήμα τη συνταγή αλλά και την εκτέλεση, ενώ το αποτέλεσμα απ’ ότι θα δείτε φαίνεται λαχταριστό και νόστιμο.

Η Συνταγή από την Υβόννη Μπόσνιακ
  1. Μείγμα 120 ml γάλα χλιαρό 45 γρ. νωπή μαγιά 1 κ.γ ζάχαρη 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. Μείγμα 800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 240 γρ. ζάχαρη 1 κ.σ μαχλέπι 1/2 κ.γ αλάτι 1/2 κ.γ μαστίχα
  3. Μείγμα 175 ml χλιαρό γάλα 2 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου) Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κ.γ άρωμα βανίλια 60 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  4. Σύνθεση 2 αυγά ( λίγο από το ασπράδι τους ) 2 κ.σ νερό Φιλέ Αμυγδάλου

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη σπάμε στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το γάλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά να ξεκουραστεί. Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι για τσουρέκι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το αλάτι και τη μαστίχα (την οποία έχουμε σπάσει σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη) και τα ανακατεύουμε!

Τώρα θα βάλουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ πάνω από το μίγμα με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκάλι και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά. Έπειτα θα προσθέσουμε το βούτυρο και θα το ξανάχτυπήσουμε για άλλα 2 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ με λίγο λαδωμένο χέρι, και τη σχηματίζουμε σε ένα όμορφο μπαλάκι, και τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος στο σπίτι. βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ μας πάνω στο πάγκο χωρίς να βάλουμε αλεύρι.

Διαβάστε την υπόλοιπη εκτέλεση στο hello.gr