Το detox του σώματος επιτυγχάνεται κυρίως μέσω συγκεκριμένης διατροφής για την αποβολή των επιζήμιων τοξινών απόο το σώμα μας, με σκοπό την βελτίωση της υγείας μας και -πολλές φορές- την απώλεια βάρους.

«Όμως η εύρρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας είναι αρκετή για να μπορέσουμε να αποβάλλουμε αυτές τις τοξίνες, χωρίς να χρειάζόμαστε ειδικές εξαντλητικές δίαιτες ή ακριβά συμπληρώματα», τονίζει ο διαιτολόγος Gavin Van De Walle. Υποστηρίζει μάλιστα πως μπορούμε να ενισχύσουμε με φυσικό τρόπο το αποτοξινωτικό σύστημα του οργανισμού μας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα που υποστηρίζονται από επιστημονικές έρευνες.

  1. Περιόρισε το αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μειώνει την ικανότητα του ήπατος να εκτελεί τις φυσιολογικές του λειτουργίες.

  1. Επένδυσε στον καλό ύπνο

Ο επαρκής ύπνος επιτρέπει στον εγκέφαλό σου να αναδιοργανωθεί, να επαναφορτιστεί και να εξαλείψει τις τοξίνες που συσσωρεύονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  1. Το νερό είναι το πιο σημαντικό

Εκτός από τα πολλαπλά οφέλη του στο σώμα σας, το νερό επιτρέπει στο σύστημα αποτοξίνωσης του σώματός σας να απομακρύνει τα απόβλητα από το αίμα σας.

  1. Μείωσε την πρόσληψη ζάχαρης και μεταποιημένων τροφίμων

Η υπερβολική κατανάλωση πρόχειρου φαγητού συνδέεται με χρόνιες ασθένειες όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα όργανα που είναι σημαντικά για την αποτοξίνωση, όπως το ήπαρ και τα νεφρά.

Διάβασε ακόμα 4 tips στο elle.gr