Το Πάσχα έρχεται και τώρα που εμείς και τα μικρά μας είμαστε καθημερινά σπίτι, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια.

Μάζεψε την οικογένεια ολόκληρη στην κουζίνα και κάντε τα κουλουράκια team work και σίγουρα θα διασκεδάσετε.

Ο Γιώργος Τσούλης μας δίνει τη  συνταγή για εύκολα κουλουράκια.

Τεμάχια: 34-36

Προετοιμασία: 15’

Εκτέλεση: 30’

Όσο πιο μικρά κάνουμε τα κουλούρια μας τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Επίσης, μπορούμε να τα αλείψουμε με σκέτο κρόκο. Nα έχουμε όμως υπόψιν μας ότι θα πάρουν περισσότερο χρώμα.

Υλικά

500 γρ. Αλεύρι μαλακό

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

130 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. μέλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

2 αυγά, large

80 ml γάλα, πλήρες

1-2 αυγά, για άλειμμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γάλα με τα αυγά.

Αφού αφρατέψει το μείγμα βουτύρου ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού με το μείγμα γάλακτος, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να τελειώνει πάντα με το μείγμα αλευριού. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, παίρνοντας μπαλάκια 25-30γρ. από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Αλείφουμε 1-2 χτυπημένα αυγά πάνω στα κουλούρια με βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστούν, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES