3 ιδιαίτερα κριτήρια για την επιλογή κατάλληλου συντρόφου

Guest Editors

Κάποιοι θα υπέθεταν ότι εν έτη 2021 θα γνωρίζαμε πώς να επιλέξουμε σωστά τον άνθρωπο με τον οποίο θέλουμε να μοιραστούμε τη ζωή μας. Ο γάμος είναι μια σημαντική απόφαση στο κάτω κάτω.

Μπορεί να κάνει κάποιον να ζήσει μια πανέμορφη ζωή και να γίνει η βάση για πολλές ευτυχισμένες στιγμές και επιτυχίες ή να δημιουργήσει τρομαχτικό άγχος, θλίψη και δυσκολίες σε κάθε τομέα.

Η Ζυγαριά της Ζωής

Από τη μία, πρέπει να διαλέξουμε προσεκτικά τον σύντροφό μας, γιατί αν τα πράγματα δεν κυλήσουν όπως τα θέλουμε το κόστος μπορεί να είναι τεράστιο!

Τα προβλήματα μέσα σε ένα ζευγάρι, ειδικά σε συνθήκη γάμου, δικαίως θεωρούνται από τα δυσκολότερα που ένας άνθρωπος μπορεί να συναντήσει στη ζωή του. Η κορύφωση αυτών είναι ο χωρισμός και το διαζύγιο.

Σε μια λίστα που έχουν φτιάξει ψυχολόγοι και ψυχίατροι, σχετικά με το ποια γεγονότα είναι πιο επίπονα για τους ανθρώπους, ο χωρισμός είναι στην πρώτη θέση!

Ωστόσο, οι άνθρωποι θα ζευγαρώνουν και θα κάνουν παιδιά, ότι και αν συμβεί στον πολιτισμό, όποιο και αν είναι το κόστος!

Από την άλλη πρέπει να θυμόμαστε ότι ο γάμος είναι μία από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες εκδηλώσεις. Μπορεί να δώσει σε έναν άνθρωπο το σωστό περιβάλλον να εκπληρώσει μια από τις σημαντικότερες βιολογικές επιταγές, την τεκνοποίηση!

Πρέπει να δίνεται ισορροπημένη έμφαση στη σοβαρότητα της επιλογής συντρόφου και στον γάμο.

Τα Σημεία των Καιρών

Έχω πάρα πολλούς φίλους οι οποίοι δεν έχουν παντρευτεί ακόμα. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα δεν σκοπεύουν να το κάνουν ποτέ, σύμφωνα με ότι δηλώνουν.

Ήθελα να το ερευνήσω περισσότερο, για να μπορώ να βοηθήσω και τους πελάτες μου καλύτερα.

Μέσα από την έρευνά μου διαπίστωσα κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα:

  • Οι νέοι άνθρωποι έχουν σημαντική κοινωνική πίεση να πετύχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στον επαγγελματικό στίβο.
  • Ταυτόχρονα είναι πολύ δημοφιλές να έχεις έναν ανεξάρτητο, ελεύθερο και πολυτελή τρόπο ζωής. Έχει γίνει «must». Το βασικό κοινωνικό σύστημα αξιολόγησης βασίζεται στο κατά πόσο πλούσιος και δημοφιλής είσαι.

Με αυτά τα δύο στοιχεία να βασιλεύουν στη μοντέρνα κοινωνία, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι απασχολεί και αγχώνει τους ανθρώπους σήμερα.

Το άγχος είναι ΠΟΛΥ… η πίεση είναι πάρα πολλή!

Όλη αυτή η κοινωνική πίεση μετατρέπεται σε προσωπικός αγώνας, σε ένα πολύπλευρο και πολύπλοκο παιχνίδι που λίγοι νικάνε και πολλοί χάνουν…

Έτσι τα χρόνια περνάνε και όλο και λιγότεροι παντρεύονται· ενώ ακόμα λιγότεροι κάνουν παιδιά.

Αυτό το φαινόμενο είναι κοινό σε όλες τις «ανεπτυγμένες χώρες».

Ξέρω ότι ο κόσμος ποτέ δε θα είναι ίδιος όπως ήταν κάποτε.

Ποτέ δε θα ξαναγίνουμε μια κοινωνία που εστιάζει στην οικογένεια και τη σχέση δύο ατόμων, κυρίως επειδή μετά τη βιομηχανική επανάσταση έχουμε λύσει το πρόβλημα της βασικής ασφάλειας και της κάλυψης των περισσότερων από τις βασικές μας ανάγκες.

Συνθήκη Γάμου

Έστω λοιπόν ότι αισθανόμαστε ότι θέλουμε να παντρευτούμε και/ή να μείνουμε με έναν άνθρωπο πιο μόνιμα. Αυτό είναι μια συνθήκη συμβίωσης.

Δεν είναι όμως «συνθήκη γάμου». Η έννοια του γάμου, που δεν έχει σχέση με την επίσημη τελετή, πηγάζει από την απόφαση του ζευγαριού να κάνει παιδιά. Μόνο αυτό δημιουργεί τη λεγόμενη συνθήκη γάμου.

Φυσικά, δεν σημαίνει ότι δύο άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν παιδιά δεν μπορούν να παντρεύονται. Το δικαίωμα στην τελετή και στις κοινωνικές εκδηλώσεις ανήκει σε όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία εξαίρεση. Η συνθήκη γάμου όμως, περιγράφει κάτι άλλο.

Γονιδιακοί Στόχοι

Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, κάθε μορφή ζωής έχει ως στόχο να επιβιώσει όσο καλύτερα και για όσο περισσότερο μπορεί. Σε βιολογικό επίπεδο αυτό γίνεται μέσα από τη διαδικασία τεκνοποίησης.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, εκτός από την τεκνοποίηση, να αναζητήσει κανείς την επιβίωσή του πέρα από το δικό του σώμα και τη δική του άμεση εμπειρία. Κάποιοι φιλοδοξούν να επιβιώσουν μέσα από την αφύπνιση τους ως πνευματικά όντα. Κάποιοι φιλοδοξούν να επιβιώσουν μέσω της υστεροφημίας, ενώ κάποιοι μέσα από την κληρονομιά και το έργο τους.

Ωστόσο, η τεκνοποίηση είναι ο αρχαιότερος μηχανισμός όλων. Ταυτόχρονα είναι και απαραίτητη συνθήκη για να υπάρξουν όλοι οι άλλοι «τρόποι προς την αθανασία»!

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο nasost.com

Νάσος Θεοδοσόπουλος
Νάσος Θεοδοσόπουλος
Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη!
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES