Τα φυτά στο σπίτι συμβάλλουν στη μακροζωϊα

Ψυχολογία

Elle.gr , 19-04-2021

Πολλές από εμάς έχουν θελήσει να εντάξουν λίγο «πράσινο» στο σπίτι τους. Γνώριζες όμως πως τα φυτά δεν έχουν μόνο καλαίσθητες διακοσμητικές ιδιότητες αλλά και πραγματικά οφέλη στη σωματική και ψυχική σου υγεία; Την απάντηση έδωσε για άλλη μια φορά η επιστήμη.

Σύμφωνα με μια σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι γυναίκες που ζουν σε σπίτια γεμάτα φυτά έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και είναι πιο ευτυχισμένες από τις φίλες τους που δεν τα επιλέγουν ως διακοσμητικά χώρου. Η οκταετής μελέτη εστίασε στις γυναίκες που ζουν σε σπίτια που περιβάλλονται από βλάστηση ή διακοσμούνται με φυτά. Τελικά, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που ζούσαν κοντά στη βλάστηση φάνηκαν να έχουν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από εκείνες που κατοικούν σε περιοχές με λιγότερη βλάστηση.

«Ήμασταν έκπληκτοι που παρατηρήσαμε τόσο ισχυρές συσχετίσεις μεταξύ της αυξημένης έκθεσης στο πράσινο και των χαμηλότερων ποσοστών θνησιμότητας», δήλωσε ο Peter James, ερευνητικός συνεργάτης στο Τμήμα Επιδημιολογίας του Σχολείου Harvard Chan.

«Ήμασταν ακόμη πιο έκπληκτοι που βρήκαμε στοιχεία ότι ένα μεγάλο μέρος του φαινομενικού οφέλους από τα υψηλά επίπεδα βλάστησης φαίνεται να σχετίζεται με βελτιωμένη ψυχική υγεία».

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο elle.gr