5 πρωτότυποι detox χυμοί που θα αναζωογονήσουν το σώμα σου

Μαγειρευουμε

Elle.gr , 16-04-2021

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και το καλοκαίρι να πλησιάζει, χρειάζεσαι μια τόνωση δροσιάς.

Πως θα σου φαινόταν το ρόφημά σου να περιέχει και όλα τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεσαι μαζί με τις απαραίτητες βιταμίνες; Πάμε να δούμε τους 5 δροσιστικούς detox χυμούς που θα καλύψουν όλες σου τις ανάγκες!

Η αποτοξίνωση – detox του οργανισμού σου είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουμε να αποβάλλουμε -τουλάχιστον κάποιες ημέρες της εβδομάδας- τις τοξίνες που προσλαμβάνουμε μέσω κάποιων τροφών, οι οποίες παρεμβαίνουν παράλληλα στην εύρυθμη λειτουργία των οργάνων μας.

Η απαλλαγή απο τις τοξίνες αυτές είναι ζωτικής σημασίας, αφού έτσι προλαμβάνουμε και προστατεύουμε τον οργανισμό μας από την πιθανή ενφάνιση καταστάσεων υγείας όπως η αϋπνία, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, οι μυοσκελετικοί πόνοι και οι διαταραχές του πεπτικού μας συστήματος.

Η απότοξίνωση- detox διασφαλίζει ακόμη σωστή ροή ενέργειας στο σώμα μας ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προλαμβάνει χρόνιες ασθένειες.

Γιατί να επιλέξω Detox Χυμούς;

Λατρεύουμε να πίνουμε γλυκά ροφήματα, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι μια στιγμιαία ανανέωση και δροσιά τα ανθρακούχα ροφήματα πρέπει να γνωρίζεις πως είναι αυτά ποθ κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς αυξάνουν τις τοξίνες.

Το πραγματικό αποτέλεσμα; Καταλήγουμε να νιώθουμε μια αίσθηση “βάρους” στο στομάχι ενώ έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και ζαχαρούχων αναψυκτικών. Ένας εύκολος για να ξεφύγεις από αυτόν τον αέναο κύκλο είναι να καταναλώνεις περισσότερους detox χυμούς, που “καθαρίζουν” το σώμα μας από όλες τις ανεπιθύμητες τοξίνες.

Οι χυμοί αυτοί ενισχύουν σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας, βελτιώνουν την πέψη και καθαρίζουν το ήπαρ. Επιπλέον βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματός και γενικότερα του οργανισμού σου. Το μόνο που χρειάζεσαι για να πάρεις όλα τα θρεπτικά συτατικά των παρακάτω detox χυμών, είναι ένας καλό αποχυμωτής ή blender. Μη ξεχνάς, εκτός από φρούτα να προσθέσεις και λαχανικά που ενισχύουν συνολικά την διαδικασία της αποτοξίνωσης. Πάμε να δούμε τους 5 detox χυμούς που μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μόνη σου με ελάχιστα υλικά!

Δείτε τις συνταγές για detox χυμούς στο elle.gr